Gmail in Google Calendar bosta zelo dobro sodelovala

Tehnik 27. avgust 2015
/PublishingImages/gmail-calendar-hero.jpg

Google je na enem izmed svojih številnih blogov najavil zanimivo novost za Gmail in Google Calendar. Pravi, da se bo znal omenjeni dvojec odslej zelo dobro povezovati pri dogodkih. Ko bomo v bodoče na Gmail dobili e-pošto v zvezi z leti, hoteli, vstopnicami in restavracijami, ki smo jih rezervirali, bo Gmail informacije iz teh e-poštnih sporočil avtomatsko prenesel tudi v Google Calendar. Tako nam npr. informacij o letih, ki smo jih rezervirali, ne bo več potrebno ročno kopirati iz Gmaila in jih nato prilepiti v Google Calendar, ampak nas bodo tam že čakale. Vse prenesene informacije naj bi se v Google Calendarju avtomatsko tudi spreminjale. Če bomo npr. po prvotni v Gmail dobili še eno e-pošto v zvezi z rezerviranim letom, v kateri bo navedeno, da je let prestavljen, se nam bo v Google Calendar zabeležil nov termin leta.

 

Seveda bo lahko nekomu takšno avtomatsko prenašanje informacij iz Gmaila v Google Calendar tudi moteče. Kot pravijo pri Googlu, ga bo možno v nastavitvah enostavno izključiti.

Omenjeno avtomatsko prenašanje informacij iz Gmaila v Google Calendar bo delovalo tako na mobilnih napravah (operacijska sistema Android in iOS) kot tudi na osebnih računalnikih. Zadeva naj bi začela delovati enkrat v prihodnjem tednu.

Vir: googleappsupdates.blogspot.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
27. avgust 2015
2649
1. september 2015
Gmail in Google Calendar bosta zelo dobro sodelovala
Android, iOS, Windows Phone 8