Google nam omogoča, da Nessie najdemo kar iz domačega naslonjača

Tehnik 22. april 2015
/PublishingImages/loch-ness-hero.jpg

Pošast Nessie, ki naj bi se nahajala v škotskem jezeru Lock Ness, že dolgo časa buri domišljijo ljudi po vsem svetu. Nekateri pravijo, da obstaja, drugi pa so mnenja, da gre za izmišljotino, ki samo polni žepe domačinov na račun obiskov turistov. Kakorkoli obrnemo, Nessie je že dolgo časa velika svetovna atrakcija. Prav vsi smo že kdaj iskali informacije o njej. Pri Googlu pravijo, da je na internetu celo bolj iskana kot številne druge britanske znamenitosti, na primer bolj kot Buckinghamska palača.

 

Nessie naj bi do danes uspelo najti že kar nekaj ljudi. Številni naj bi jo ujeli tudi v objektiv kamere. Bi jo tudi vi radi našli? No, po novem vam za to ne bo treba potovati na Škotsko, ampak se lahko tega podviga lotite kar iz domačega naslonjača. Google je namreč svoj zemljevid Google Maps ravnokar opremil s posnetki Loch Nessa v pogledu Street View. Jezero si lahko ogledate od zunaj, lahko pa se vanj tudi potopite.

 

Na potep po jezeru Loch Ness se lahko odpravite s klikom na to povezavo. Če pri svojem raziskovanju odkrijete Nessie, le glejte, da nam to sporočite. A najti jo bo vse prej kot lahko, saj je jezero dolgo kar 23 milj (37 kilometrov), obenem pa vidljivost na Googlovih posnetkih (v mislih imamo predvsem posnetke pod vodo) ni ravno idealna.

Vir: googleblog.blogspot.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. april 2015
2481
28. april 2015
Google nam omogoča, da Nessie najdemo kar iz domačega naslonjača
Android, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone 8