Google Now zna sedaj pošiljati sporočila v Viber in WhatsApp

Tehnik 31. julij 2015
/PublishingImages/google-now-viber-hero.jpg

Ne samo, da nam zna digitalna asistentka Google Now odgovoriti na številna vprašanja, zastavimo ji lahko tudi kakšne konkretne naloge. Že nekaj časa ji lahko rečemo, da naj napiše elektronsko pošto ali SMS sporočilo s točno določeno vsebino in da naj jo pošlje točno določeni osebi. Od sedaj naprej pa zna digitalna asistentka pošiljati tudi sporočila v aplikacije Viber, WhatsApp, WeChat, NextPlus in Telegram. Samo reči ji moramo, da naj pošlje takšno in takšno sporočilo takšni in takšni osebi v takšno in takšno aplikacijo in že to stori.

 

Glasovno pošiljanje sporočil v omenjene aplikacije smo na Tehniku preizkusili in deluje brez kakšnih večjih težav. Edini minus pri vsem skupaj je, da Google Now govorjenja slovenskega jezika še ne razume, tako da smo se morali posluževati angleščine. Nekoliko nerodna reč, a tako pač je trenutno. Bodo pa v prihodnosti po pričanju Googla podprti novi jeziki.

Poglejmo, kako pošiljanje sporočil v aplikacije poteka. Če želimo poslati sporočilo prijatelju Petru v WhatsApp, moramo odpreti Google Now (lahko ga tudi prikličemo z glasovnim ukazom »Ok Google«) in nato reči »send a WhatsApp message to Peter: ____«. Kjer je črta, povemo sporočilo, ki naj bo dostavljeno Petru. Nato nas Google Now vpraša, ali naj sporočilo pošlje, in mi rečemo samo še »yes«.

Če vam zadeva ne deluje, bodite pozorni, da imate na svoji mobilni napravi naloženo tako najnovejšo različico digitalne asistentke Google Now kot tudi najnovejšo različico aplikacije, v katero boste glasovno pošiljali sporočila.

Vira: greenbot.com, play.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. julij 2015
2610
3. avgust 2015
Google Now zna sedaj pošiljati sporočila v Viber in WhatsApp
Android, iOS, Windows Phone 8