Google Tilt Brush

Alenka Selčan 9. maj 2016
/PublishingImages/tilt-brush-hero.jpg

Nova doba navidezne resničnosti tudi umetnosti odstira novo pot. Že lansko jesen smo se čudili prvim potopitvenim umetninam, ki so nastajale ob predstavitvi HTC Vive, nedavno pa je Google najavil, da na široko odpira vrata prav vsem, ki želijo ustvarjati v tridimenzionalnem svetu 360° perspektive.

 

Če vas že srbijo prsti in vaša umetniška žilica že predolgo čaka na tovrstno priložnost, si le privoščite HTC Vive in Tilt Brush (27,99€) s katerima boste lahko risali vse okrog sebe – ne le levo in desno, temveč tudi spodaj in zgoraj. Postali boste center vesolja in še več. Postali boste Demiurg, bog ustvarjalec, ki z idejami zapolni prazen prostor okrog sebe.

Le malo je takšnih, ki bodo že na začetku zadovoljni s svojo umetnino, a ne obupajte. Slikanje v prostoru terja drugačne veščine in najbrž bodo pri tem uspešnejši tisti, ki poleg ročnih spretnosti obvladajo še gibalne, najsi bo to ples ali tai-chi. Ščepec potrpežljivosti in vaja v gibu, pa boste kmalu postali pravi mojster potopitvene umetnosti. Ko boste upehali, se lahko spočijete ob ponovnem ogledu fantastičnega filma Heroj, ki vas bo spomnil, kako ustvarjajo mojstri kaligrafije.

No, nedvomno bo za vaš navdih poskrbel že sam Tilt Brush. Izbirali boste lahko v naboru barv in čopičev, s katerimi boste naslikali svojo okolico, a ker se vse dogaja v navidezni resničnosti, boste lahko izbirali tudi med takšnimi čopiči, ki v preprosti resničnosti ne obstajajo. Kot super junak boste lahko izbrali svoj super čopič, ki riše ogenj, zvezde ali snežinke.

Ko boste s svojim delom zadovoljni, bomo nadvse veseli, če boste svojo umetnino delili tudi z nami.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. maj 2016
2966
9. maj 2016
Google Tilt Brush