Google Trips - aplikacija, s katero potovanja ne bodo več stresna

Andrej Pirnat 20. september 2016
/PublishingImages/google-trips-hero.jpg

Potovanja so zabavna. Njihovo načrtovanje? Ne preveč. Google je zato naredil aplikacijo Trips, ki iz enačbe zabavnega počitnikovanja odvzame stresno vnaprejšnje načrtovanje in služi kot odlična asistentka pri raziskovanju novih krajev.

Izgubljeni brez signala? Google Trips ga ne potrebuje.

Google Trips (Android, iOS) si prizadeva postati edini pripomoček, ki ga nadobudni popotnik potrebuje pri odkrivanju sveta, saj na enem mestu združuje tako popotniški vodič kot tudi načrtovalca poti. Vsebuje namreč vodiče po več kot 200 mestih, ki so oplemeniteni z mnenji in izkušnjami drugih popotnikov, na enem mestu nudi pregled nad vašimi letalskimi kartami in hoteli, ki ste jih rezervirali (informacije zna samodejno pridobiti iz vašega Gmail računa), zna pa vam podati tudi kakšen smiseln predlog ogleda, glede na vašo zgodovino brskanja po Googlu.

 

Najboljše pri vsem: deluje brez internetne povezave. Preden odhitite na pot si na telefon naložite vse informacije v povezavi z destinacijo, ki jo nameravate obiskati in se na ta način izognite potencialno visokim stroškom, ki jih prinaša prenos podatkov v tujini. Prav tako vam ta funkcionalnost pride prav, če slučajno obtičite (ali se izgubite) na kakšnem bolj odročnem kraju, ki ga tudi oddajniki ne dosežejo.

Odličen pripomoček za vsakogar, ki ne mara planirati

Ena najbolj priročnih funkcij v Googlovem potovalnem priročniku je “čarobna palčka”, oziroma posebna tipka, ki uporabniku v trenutku prikaže vse ogleda vredne bližnje znamenitosti. Ta bo prišla prav vsem tistim, ki ne marajo izgubljati časa s temeljitimi pripravami še preden odrinejo od doma, ampak so radi bolj spontani in želijo biti na potovanju čim manj obremenjeni.

 

Na ta način vam Google za obiskano destinacijo lahko pripravi tudi celoten urnik, vi mu le sledite. Seveda pa si v aplikaciji lahko pripravite tudi svojo lastno pot, Googlove obširno bazo podatkov pa izkoristite le za oporne točke.

Popredalčkan za boljšo preglednost

Google Trips je sicer pregledno razdeljen na več sekcij. Ena je na primer namenjena rezervacijam hotelov in organizaciji letalskih kart, druga nudi informacije o lokalnem prevozu (vozni redi avtobusov in vlakov, številke lokalnih taksi služb) in lokalnih posebnostih (valuta), tretja pa uporabniku predstavi vse bližnje znamenitosti in zanimive aktivnosti ter dogodke, ki bi se jih bilo vredno udeležiti.

 

Za uporabo Googlovega potovalnega pripomočka potrebujete aktiven Google račun, takoj ko se z njim vpišete, pa aplikacija samodejno prikaže seznam vseh vaših že opravljenih in prihajajočih izletov (pod pogojem, da imate v svojem e-poštnem nabiralniku informacije o letalskih kartah in rezervaciji hotelov). Google Trips je na voljo vsem uporabnikom z Androidnimi napravami, kot tudi lastnikom Applovih telefonov in tablic.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
20. september 2016
3162
20. september 2016
Google Trips - aplikacija, s katero potovanja ne bodo več stresna