Google in proizvajalec Barbik bosta predstavila skupen izdelek

Tehnik 9. februar 2015
/PublishingImages/google-matel-hero1.jpg

Današnja starejša in srednja generacija, kamor se uvrščam tudi sam, se je v svojih otroških letih igrala precej drugače kot današnja mlajša generacija. Mi v svojih neskončnih prostih urah nismo uporabljali igralnih konzol, mobitelov in drugih digitalnih igrač, ampak smo sestavljali lego kocke, igrali različne namizne igre, vozili avtomobile na daljinsko vodenje ... Na prvi pogled se zdi, da so bile naše klasične fizične igrače povsem drug svet v primerjavi z današnjimi digitalnimi. Pa so bile res? Podjetji Google in Mattel (poznano predvsem po igračah Barbie in Ken) bi lahko kmalu dokazali, da ne.

 

Omenjeni podjetji sta javnosti sporočili, da bosta 13. februarja v New Yorku organizirali skupen predstavitveni dogodek. V najavi sicer nista razkrili, kaj točno bosta predstavili, le da gre za predstavitev novega proizvoda. Skoraj prepričani smo, da bo šlo za igračo. Predvidevamo, da bo šlo za takšno, ki bo križanec med klasično fizično igračo in digitalno igračo. Kaj več pa trenutno ne bi ugibali in bomo raje počakali na predstavitev.

Zdi se, da bo Google v prihodnosti veliko pozornosti namenil izdelkom, namenjenih otrokom. Da bi res znalo biti tako, kaže tudi njegov nedavni nakup zagonskega podjetja Launchpad Toys. Gre za podjetje, ki je naredilo Toontastic in TeleStory, zelo priljubljeni aplikaciji za otroke.  


Viri: 9to5google.com, google.com


Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
9. februar 2015
2384
9. februar 2015
Google in proizvajalec Barbik bosta predstavila skupen izdelek