Google najavil Android 5.1 Lollipop

Tehnik 12. marec 2015
/PublishingImages/android-5-1-lollipop-hero.jpg

Četudi kar nekaj novejših mobilnih naprav Android še vedno ni dobilo operacijskega sistema z različico 5.0, je na pohodu že nova različica 5.1. To je Google ravnokar ponosno najavil na enem izmed svojih številnih blogov. Novinka pričakovano ne prinaša toliko zanimivih novosti kot predhodnica 5.0, nekaj pa jih vendarle skriva v rokavu.

 

Android 5.1 Lollipop prinaša tri glavne novosti. Ena izmed njih je funkcionalnost Device Protection, ki mobilno napravo v primerih, ko jo izgubimo ali ko nam jo nekdo ukrade, zaklene. Ta ostane zaklenjena vse do takrat, ko jo ponovno dobimo v roke in se prijavimo v svoj Googlov račun. Aplikacije, ki mobilne naprave v primeru izgube ali kraje zaklenejo, sicer že obstajajo, je pa vseeno lepo, da nam Android že v osnovi omogoča rešitev za omenjeni dve težavi. Druga in tretja večja novost Androida 5.1 Lollipop pa sta podpora za HD-zvok pri klicih in podpora za uporabo več SIM-kartic. Poleg tega pa tudi ta različica Androida, tako kot smo bili vajeni že pri prejšnjih, prinaša še večjo stabilnost sistema in povečuje hitrost delovanja.

Dostopnost Androida 5.1. Lollipop lahko pričakujemo že v kratkem. Najprej bo verjetno na voljo samo na napravah Nexus, kasneje pa tudi na številnih drugih napravah. Kako hitro bo dostopen na slednjih, bo seveda odvisno od proizvajalcev. Ti običajno za to, da nove različice Androida oblečejo v svoj uporabniški vmesnik in jim dodajo svoje aplikacije, porabijo po več tednov ali celo mesecev.

Vir: officialandroid.blogspot.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
12. marec 2015
2423
13. marec 2015
Google najavil Android 5.1 Lollipop
Android