Google najavil možnost prevajanja besedil neposredno v mobilnih aplikacijah

Tehnik 8. oktober 2015
/PublishingImages/google-inapp-prevajanje-hero.jpg

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste v neki aplikaciji na svojem mobitelu zasledili tekst, ki je bil v jeziku, katerega ne razumete. Če ste ta tekst želeli prevesti, ste morali poiskati ločeno aplikacijo za prevajanje, jo odpreti in tekst v njo skopirati oziroma pretipkati. Precej zamudno opravilo. Kmalu bo tovrstno prevajanje lažje.

 

Google je namreč ravnokar najavil, da bo od tega tedna dalje s pomočjo nove različice aplikacije Google Translate besedila možno prevajati neposredno v aplikacijah, v katerih se nahajajo. Neposredno prevajanje bo omogočeno v številnih aplikacijah, kot npr. v WhatsApp, LinkedIn in TripAdvisor.

Da bo zadeva delovala, bodo uporabniki morali imeti poleg Google Translate-a na svoji napravi naložen tudi Android 6.0 Marshmallow. Ta pa je ta hip na voljo samo na novejših Nexusih. Žal Google ni najavil, da bo to hitro prevajanje možno tudi na starejših različicah Androida. Lepo bi bilo, če bi bilo, a verjetno ne bo.

Kako poteka prevajanje neposredno v aplikacijah, si oglejte v našem pripetem gif-u. Vse skupaj je zares enostavno, tako da verjamemo, da se bodo uporabniki te novosti odslej na veliko posluževali. Vsaj tisti, ki bodo imeli to možnost.

Vir: insidesearch.blogspot.si

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. oktober 2015
2705
12. oktober 2015
Google najavil možnost prevajanja besedil neposredno v mobilnih aplikacijah
Android