Google nam bo nova Nexusa verjetno predstavil konec tega meseca

Tehnik 22. september 2015
/PublishingImages/google-predstavitev-nexus-hero.jpg

Predstavitveni dogodki se v letošnjih poznopoletnih in jesenskih tednih vrstijo eden za drugim. Najprej ga je imel Samsung, na njem pa nam je predstavil Galaxyja Note5 in Galaxya S6 edge+, nato je udaril Apple s svojim, na katerem nam je predstavil nova iPhona in novega iPada. 6. oktobra bo imel svojega tudi Microsoft, na katerem lahko pričakujemo njegovi novi paradni Lumii, sedaj pa smo izvedeli, da bo imel 29. septembra svojega še Google. Pestro, kajne? V tem prispevku se bomo ustavili pri Googlovem in na hitro preleteli, kaj nam bo ta ponudil.

 

Na Googlovem novem predstavitvenem dogodku lahko pričakujemo več naprav. Po vsej verjetnosti bomo na njem videli dva nova mobitela Nexus, ki naj bi bila na trgu poznana pod imenoma Nexus 5X in Nexus 6P (na naših slikah Nexus 5). Enega od teh dveh Nexusov je Google razvil z LG-jem, enega pa s Huawei-jem. O obema smo na Tehniku v zadnjem času že pisali. Več o njima si lahko preberete tukaj in tukaj.

Google naj bi nam na svojem predstavitvenem dogodku predstavil tudi novo različico ključka Chromecast. Prav možno je, da bo na dogodku vnovič govoril tudi o prihajajočem operacijskem sistemu Android 6.0 Marshmallow, katerega je sicer premierno predstavil že pred štirimi meseci na konferenci I/O.

Dogodek se bo začel ob 9. uri po lokalnem oziroma ob 18. uri po našem času. Upajmo, da bo Google poskrbel za njegov prenos in da si ga boste lahko ogledali preko YouTuba. Če slučajno ne bo, pa si boste zagotovo lahko na Tehniku vsaj prebrali, kaj je bilo na njem predstavljeno.

Vira: coolsmartphone.com, droid-life.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. september 2015
2684
24. september 2015
Google nam bo nova Nexusa verjetno predstavil konec tega meseca
Android