Google ponudil všečen zaganjalnik Google Now Launcher

Tehnik 5. avgust 2014
/PublishingImages/google-now-launcher-hero.jpg

Na spletni tržnici Google Play lahko najdemo ogromno zaganjalnikov (angl. launcher), s katerimi lahko operacijski sistem Android dodobra spremenimo. Pisani druščini se je sedaj pridružil še Google Now Launcher. Gre za povsem spodoben izdelek, četudi nam ne ponuja tako široke palete funkcionalnosti kot nekatera konkurenca. Morda najbolj moteča stvar pri njem so ikone, ki bi lahko bile nekaterim uporabnikom prevelike. Z njimi se je žal treba sprijazniti, saj se njihove velikosti ne da spremeniti.

 

Kot že ime pove, se zaganjalnik precej naslanja na storitev Google Now. Ta se pri njem nahaja na namizju, natančneje na njegovi skrajni levi strani. Pohvale vredno pri njem je, da nam omogoča, da zelo hitro pridemo do glasovnega iskanja oziroma ukazovanja. Reči moramo le besedni ukaz »Ok Google« in že je Android pripravljen na naše glasovne ukaze. V plus pa mu lahko štejemo tudi njegovo hitrost delovanja. Na vseh mobitelih, ki niso pretirano betežni, teče zelo gladko.

 

Če vas Google Now Launcher ni oziroma vas ne bo prepričal, vam na tem mestu lahko priporočimo še nekaj zanimivejših alternativ. Eden boljših zaganjalnikov je na primer Apex Launcher, ki vam omogoča malo morje najrazličnejših nastavitev. Njemu ob bok lahko postavimo tudi zaganjalnika Nova Launcher in GO Launcher EX, ki prav tako nista od muh. Omenimo pa še dva, ki bosta vašega Androida spremenila v Windows Phone 8 ali iOS 7. Vsaj po izgledu. V Microsoftov operacijski sistem vam ga preobrazi Launcher 8 free (lahko tudi različica pro, ki je plačljiva), v Applovega pa iOS 7 GUI Theme.

Vir: play.google.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. avgust 2014
2145
8. avgust 2014
Google ponudil všečen zaganjalnik Google Now Launcher
Android