Googlov modularni mobitel lahko pričakujemo prihodnje leto

Tehnik 19. avgust 2015
/PublishingImages/google-modularni-hero.jpg

O Googlovem težko pričakovanem modularnem mobitelu, ki nastaja v okviru projekta Project Ara, se na spletu že kar nekaj časa piše. Žal ta mobitel kar noče in noče priti na globalni trg. Ravnokar smo izvedeli nekaj več o času njegovega prihoda.

 

Google je na svojem uradnem Project Ara profilu na Twitterju naznanil, da njegov modularni mobitel prihaja v prodajo v letu 2016. Pričakovali smo ga sicer že v letošnjem letu, a je ameriški gigant očitno naletel na določene prepreke. Ne preostane nam nič drugega, kot da strpno počakamo še nekaj dodatnih mesecev.

S projektom Project Ara želi Google na mobilni trg prinesti nekaj svežine. Njegov modularni mobitel bo uporabnikom, za razliko od ostalih mobitelov, omogočal izjemno prilagodljivost. Če si bodo ti zaželeli pri tem mobitelu več procesorske moči, bodo lahko njegov procesor enostavno zamenjali z drugim. Če bodo pri njem želeli več RAM pomnilnika, bodo lahko vstavili več RAM pomnilnika. Zamenjali bodo lahko tudi njegovi kameri in še kakšen drug del njegove strojne opreme. Ali bo ta izjemna prilagodljivost uporabnike prepričala v nakup tega mobitela, je še veliko vprašanje. Predvidevamo, da bodo po novincu posegali predvsem tisti nekoliko bolj tehniško usmerjeni uporabniki. Tisti povprečni vprašanje, če ga bodo želeli kupiti.

Vir: twitter.com/ProjectAra

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
19. avgust 2015
2634
21. avgust 2015
Googlov modularni mobitel lahko pričakujemo prihodnje leto
Android