Googlova aplikacija Duo že na voljo

Tehnik 18. avgust 2016
/PublishingImages/g-duo-hero.jpg

Google je, kot smo že poročali, na zadnji konferenci I/O predstavil aplikacijo za video klepete z imenom Duo. Ameriški gigant je aplikacijo Duo ravnokar naložil tudi v spletni tržnici Google Play in App Store. Žal vsi uporabniki Androida in iOS-a aplikacije še ne morejo prenesti, jo pa bodo lahko v nekaj dneh.

Pri Tehniku aplikacije Duo še nismo mogli preizkusiti, tako da mnenja iz prve roke o tej aplikaciji še ne moremo dati. Google pravi, da je aplikacija Duo izredno enostavna in hitra za uporabo, obenem pa tudi zanesljiva. Aplikacija zna npr. samodejno prilagajati ločljivost video klica glede na hitrost omrežja obeh sodelujočih v video klicu. Tako naj bi video klici v tej aplikaciji potekali brez zatikanja.

Aplikacija Duo se lahko pohvali tudi s funkcionalnostjo Knock Knock. Gre za to, da se prejemnikom video klicev, še preden se oglasijo, prikaže video slika klicatelja. Kako je to videti v praksi, si oglejte v spodnji animaciji.

 

Video klici se na mobilnih napravah niso tako prijeli kot na primer besedilno sporočanje, zato bo zanimivo videti, kako uspešna bo aplikacija Duo. Jo boste vi uporabljali?

Vir: Google

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. avgust 2016
3123
18. avgust 2016
Googlova aplikacija Duo že na voljo