Googlovi samovozeči avtomobili že na cestah Moutain Viewa

Tehnik 30. junij 2015
/PublishingImages/google-samovozeci-CA-hero.jpg

Google je v maju sporočil, da bo v letošnjem poletju na javnih cestah mesta Mountain View preizkušal svoj samovozeči avtomobil, kar je sedaj začel uresničevati. Na ceste je že poslal več primerkov tega avtomobila.

 

Pri tokratnem testiranju svojega avtomobila je Google pričakovano precej previden, saj se ta ne bo vozil po testnih poligonih, temveč v pravem prometu. V vse primerke avtomobila je zato posedel varnostne voznike, ki bodo v primeru nevšečnosti na cesti preko snemljivega volana in stopalk posredovali. Omejil je tudi hitrost avtomobilov, in sicer na 40 km/h. Serijska različica samovozečega avtomobila bo seveda imela nekoliko višjo končno hitrost.

Od Googlovih testiranj bo precej odvisno, kdaj bo šel njegov štirikolesnik, ki po obliki nekoliko spominja na legendarnega fička, v serijsko proizvodnjo. V letu ali dveh ga še nikar ne pričakujte v prodaji, bi se pa lahko po zdajšnjih planih to zgodilo leta 2020.

Seveda ni za pričakovati, da bo Googlov avtomobil takoj po začetku prodaje preplavil svetovne ceste. Njegova cena bo verjetno precej navita, tako da si ga marsikateri kupec niti ne bo mogel privoščiti. Marsikdo pa bo zaradi svojega užitka še naprej raje sam vozil avtomobil.

Vira: plus.google.com, sites.google.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. junij 2015
2568
6. julij 2015
Googlovi samovozeči avtomobili že na cestah Moutain Viewa
Android, iOS, Windows Phone 8