HP Spectre ni več najtanjši prenosnik na svetu, sedaj je to Acer Swift 7

Tehnik 2. september 2016
/PublishingImages/acer-swift-1-hero.jpg

Nekateri se verjetno spomnite, da je HP v začetku aprila predstavil rekordno tanek prenosnik Spectre, ki meri v debelino samo 10,4 mm. Na HP-jevo žalost je sedaj Acer predstavil še tanjši prenosnik.

Acer je predstavil prenosnik z imenom Swift 7 (na slikah), ki meri v debelino samo 9,98 mm. Do danes še noben prenosnik ni bil tanjši od 10 mm oziroma 1 cm. Swift 7 je prvi, ki mu je to mejo uspelo prebiti. Bomo videli, koliko časa bo Swift 7, ki je odet v prekrasno aluminijasto ohišje, najtanjši prenosnik na svetu.

 

Swift 7 je sicer tudi v drugih pogledih zelo kakovosten. Vgrajen ima 13,3-palčni (33,8-centimetrski) zaslon z ločljivostjo Full HD, čez katerega je nameščeno steklo Corning Gorilla Glass, ki preprečuje praske, procesor Intel Core i5 sedme generacije, do 8 GB RAM-pomnilnika in baterijo, ki ob enem polnjenju zdrži do 9 ur.

Rekordno tanek Swift 7 se bo v Evropi prodajal od oktobra dalje. Na Kitajskem ga bo mogoče kupiti že v septembru.

Poleg prenosnika Swift 7 je Acer predstavil še nekatere druge prenosnike, ki pa ne izstopajo tako zelo kot Swift 7. Od drugih predstavljenih prenosnikov velja omeniti igričarsko usmerjen prenosnik Predator 21 X, ki ima nekoliko ukrivljen zaslon.

Vir: Acer

Foto: Windows

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. september 2016
3143
2. september 2016
HP Spectre ni več najtanjši prenosnik na svetu, sedaj je to Acer Swift 7