HTC bo morda izdal One M8 z Windows Phone 8.1

Uroš Miklavčič 31. julij 2014
/PublishingImages/one_m8_windows_hero.jpg

Že dalj časa se šušlja, da se bo HTC vrnil na trg Windows Phone naprav in izdal nov mobitel. Ne samo to, če gre verjeti govoricam, bo novi mobitel identičen modelu One M8, na katerem teče operacijski sistem Android. Glede na to kako uspešen je One M8 za HTC bi bila takšna odločitev popolnoma smiselna.

 

Verjetnost govoric še dodatno potrjuje dejstvo, da operacijski sistem Windows Phone 8.1 po novem podpira gumbe na zaslonu saj One M8 nima ločenih kapacitivnih gumbov na prednji strani. Ker je Microsoft v zadnji posodobitvi dodal tudi podporo za interaktivna ohišja pa se lahko nadejamo, da bo HTCjev Dot View Case deloval tudi na Windows Phone verziji tega mobitela.

 

Ko je govora o kopiji M8 za Windows Phone je to mišljeno popolnoma resno. One (M8) for Windows Phone, kot naj bi se novi mobitel uradno imenoval, naj bi imel vgrajena tudi Boom Sound zvočnika, dvojno kamero in vse druge bombončke, ki jih je HTC vključil v One M8.

Če se govorice izkažejo za resnične bo novi mobitel čez lužo vsaj najavljen, če ne že na voljo za nakup, po 20. avgustu.

Ko sem testiral One M8 sem bil nad njim navdušen in vsekakor sem zelo navdušen nad idejo o One M8 z Windows Phone operacijskim sistemom. Z novimi posodobitvami in pridobitvami kot je Cortana se namreč Windows Phone počasi resnično uveljavlja kot »tretji mobilni operacijski sistem« in One M8 for Windows Phone (moj bog, kako grozno ime), bo vsekakor še dodatno pripomogel k temu. Morda pa razvijalci in potrošniki končno posvojijo tudi Windows Phone platformo, ki je po mojem mnenju vsekakor zelo dobra.

Vira: htc.com, theverge.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
31. julij 2014
2138
1. avgust 2014
HTC bo morda izdal One M8 z Windows Phone 8.1
Windows Phone 8