HTC v napad z novim mobitelom One mini 2

Tehnik 21. maj 2014
/PublishingImages/htc-one-mini-2-hero.jpg

Razvoj pametnih mobitelov je prinesel večje zaslone in posledično tudi večja ohišja. Čeprav se številni ne pritožujemo nad velikimi ohišji, pa imamo na drugi strani uporabnike, ki jih motijo. Tega se zavedajo tudi nekateri večji proizvajalci, kot na primer Samsung in HTC. Tisti, ki nekoliko bolj sledite razvoju mobilne tehnologije, veste, da je Samsung pred časom že poslal na trg dve manjši različici svojih preteklih paradnih mobitelov, Galaxy S3 in Galaxy S4. Enako je storil tudi HTC pri svojem mobitelu One in to vajo sedaj ponovil še pri novem One (M8). Ta je namreč dobil manjšega bratca z imenom One mini 2.

 

Mobitel One mini 2 se oblikovno močno naslanja na zadnje tri modele iz linije One, še posebej na One (M8). Dolgočasna in slaba poteza? Nikakor! Zakaj bi pri HTC-ju spreminjali stvar, ki je med uporabniki zelo dobro sprejeta. In oblikovna filozofija pri tej liniji mobitelov vsekakor je dobro sprejeta. Tako kot pri One (M8), je tudi pri One mini 2 ohišje odeto v enake barve, in sicer v sivo, zlato in srebrno. Za začetek je to povsem dovolj, kasneje pa bo morda odeto še v kakšno novo.

Mobitel se lahko pohvali s kamero s 13 megapiksli na zadnji strani in kamero s 5 megapiksli na sprednji strani. Sprednja je ob podpori HTC-jeve programske opreme Touch Up kot nalašč za izdelavo kakovostnih »selfijev« oziroma »sebkov«. Touch Up nam omogoča, da pri tovrstnih slikah odstranimo rdeče oči in naredimo kožo bolj gladko. Kot pravijo pri HTC-ju, naš izgled kljub slikovni obdelavi na koncu še vedno izgleda povsem naravno.

 

V kombinaciji s HTC-jevim uporabniškim vmesnikom Sense 6 nam One mini 2 ponuja BlinkFeed, ki smo ga sicer že lahko zasledili pri mobitelih iz linije One. Ta je sicer na voljo tudi v spletni trgovini Google Play, a ne za vse naprave. S pomočjo BlinkFeeda imamo lahko na domači strani izpisano dogajanje iz najrazličnejših virov. Tako nam ni več treba skakati iz aplikacije za Facebook v kakšno drugo. No, vsaj ne vedno, saj je izbor virov omejen. Trenutno jih je na voljo več kot tisoč, njihovo število pa vztrajno raste.

Pri HTC-ju so pri svojih mobilnih napravah vedno precej pozornosti namenili zvoku. Nič drugače ni pri tem mobitelu. Vanj so vgradili tehnologijo BoomSound, ki pričara kakovosten zvok. Seveda pa je utopično pričakovati, da je ta tako dober kot pri Hi-Fi zvočnikih. Zvok pri mobilnih napravah zaradi njihove velikosti pač ne more biti tako kakovosten in s tem se moramo sprijazniti. Se pa vseeno izboljšuje. Tudi za kamere pri mobitelih smo včasih govorili, da nikoli ne bodo sposobne izdelovati kakovostnih slik. No, danes najboljši modeli izdelujejo slike, s katerimi je večji del uporabnikov več kot zadovoljen.

 

Poglejmo si še nekatere preostale strojne specifikacije pri tem mobitelu. Te so nekoliko slabše kot pri večjemu bratu. Pod ohišjem najdemo 1,2-gigaherčni procesor s štirimi jedri, gigabajt pomnilnika RAM, 16 gigabajtov internega spomina, baterijo s kapaciteto 2.100 miliamperskih ur in 4,5-palčni (11,4-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 720p. Omenjena ločljivost omogoča, da je na enem palcu slike prikazanih 326 slikovnih točk.

HTC namerava z mobitelom One mini 2 napasti številne svetovne trge, med drugim tudi evropskega. Začetek prodaje naj bi se po napovedih zgodil že v juniju. Po kakšni ceni ga namerava tržiti, še ni znano, lahko pa pričakujemo, da bo ta nižja kot pri njegovem večjem in zmogljivejšem bratu.

Vira: htc.com in expertreviews.co.uk

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. maj 2014
2045
22. maj 2014
HTC v napad z novim mobitelom One mini 2
Android