Hewlett Packard udaril z vrhunskim mobitelom Elite X3

Tehnik 24. februar 2016
/PublishingImages/Hp-Elite-X3-hero.jpg

Hewlett Packard, ki sicer na področju pametnih mobitelov ni tako uspešen kot na področju osebnih računalnikov, je javnosti predstavil precej zanimiv mobitel Elite X3. Gre za mobitel, ki je zelo primeren za poslovne uporabnike, zadovoljil pa bo tudi ostale uporabnike.

Elite X3 se ponaša z vrhunsko strojno in programsko opremo. Vgrajen ima Qualcommov najnovejši procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM pomnilnika, kamero s 16 MP ter zaslon z visoko ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk in steklom Gorilla Glass 4. Programsko opremo pri tem mobitelu zastopa Windows 10 Mobile.

 

Elite X3 podpira tudi Microsoftovo tehnologijo Continuum, kar pomeni, da ga lahko preko posebne priklopne postaje (v tem primeru preko Hewlett Packardove lastne postaje HP Desk Dock) povežemo z miško, tipkovnico in monitorjem ter ga nato preko teh naprav upravljamo oziroma na njih (na monitorju) gledamo njegove vsebine. Uporabna zadeva! Še posebej za poslovne uporabnike.

Hewlet Packard je za kupce mobitela Elite X3, ta bo na voljo enkrat poleti, pripravil tudi nekakšen oskubljeni prenosnik Mobile Extender, ki ima samo tipkovnico in zaslon. Ta prenosnik bodo lahko uporabniki brezžično povezali z mobitelom Elite X3 in nato na njem gledali in upravljali vsebine, ki so na mobitelu. Žal ni znano, koliko denarja bo za ta prenosnik potrebno odšteti.

Vira: blogs.windows.com, youtube.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. februar 2016
2867
24. februar 2016
Hewlett Packard udaril z vrhunskim mobitelom Elite X3