Huawei bo konec meseca razkril izjemni mobitel Mate 8

Tehnik 3. november 2015
/PublishingImages/honor5x-2-hero.jpg

Pri Huaweiju so zelo aktivni. Prejšnji teden so nam predstavili zanimiv mobitel Honor 5X (na slikah), proti koncu tega meseca, natančneje 26. novembra, pa nam nameravajo predstaviti še en super zmogljiv mobitel, ki bo na trgu poznan pod imenom Mate 8. Mobitel Mate 8 se bo, vsaj tako kažejo neuradni podatki, lahko brez težav kosal z vsemi najzmogljivejšimi mobiteli na trgu. Poglejmo si, kakšen naj bi bil.

 

Mate 8 naj bi imel vgrajen zaslon, ki zaznava silo dotika. Takšen zaslon sicer ima že Huaweijev mobitel Mate S, nenazadnje pa tudi Applova zadnja iPhona. Mate 8 naj bi bil procesorsko izredno zmogljiv. Imel naj bi nov procesor Kirin 950, ki naj bi bil primerljiv prihajajočemu Snapdragonu 820. Temu procesorju naj bi bilo v pomoč tudi 3 oziroma 4 GB RAM pomnilnika. Za gladko delovanje Androida se torej pri Mate-u 8 ni za bati.

Za izdelavo slik naj bi bili pri Mate-u 8 zadolženi kameri z 8 in 20 MP, pri čemer naj bi imela zadnja (za sprednjo dvomimo) lasersko ostrenje. Vhrunske strojne karakteristike naj bi pri mobitelu zaključevali še kovinsko ohišje, 32 oziroma 64 GB internega spomina ter bralnik prstnih odtisev, kateri počasi postaja že stalnica pri vseh novejših mobitelih. Vse skupaj se sliši izredno obetajoče in verjamemo, da bo Huawei s tem novincem nagnal kar nekaj strahu v kosti Samsungu, Applu in še kakašnemu velikemu proizvajalcu mobitelov.

Vir: gizchina.com, mm.vmall.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. november 2015
2737
6. november 2015
Huawei bo konec meseca razkril izjemni mobitel Mate 8
Android