Huawei na MWC-ju z vrhunsko tablico MateBook

Tehnik 24. februar 2016
/PublishingImages/matebook-hero.jpg

Huawei na letošnjem kongresu Mobile World Congress ni predstavil kakšnega novega paradnega mobitela, je pa zato pokazal izjemno zmogljivo novo tablico MateBook, s katero cilja predvsem na poslovne uporabnike. Poglejmo si, kakšna je ta njegova tablična novinka.

Tablica MateBook ni povsem običajna tablica, saj omogoča, da se jo v hipu spremeni tudi v pravi prenosnik. Na njo se namreč lahko pripne posebno tipkovnico. Žal bo to tipkovnico potrebno kupiti ločeno. Ločeno bo sicer kupcem te tablice na voljo tudi posebno pisalo v stilu tistih, ki jih poznamo pri mobitelih Galaxy Note.

Osnovna strojna oprema tablice MateBook je vrhunska. Novinka je opremljena z velikim 12-palčnim (30,5-centimetrskim) IPS zaslonom z ločljivostjo 1.440 x 2.160 slikovnih točk (216 slikovnih točk na palec), najnovejšimi procesorji Intel Core M šeste generacije, do 8 GB RAM pomnilnika ter SSD diski (do 512 GB). Ni slabo, kajne?

 

Matebook nima naloženega Androida, še manj iOS, ampak Windows 10. Prav zaradi Windows 10 in prej omenjene možnosti pretvorbe v prenosnik, je Matebook idealna za poslovneže.

Huawei pravi, da bo MateBook možno kupiti enkrat v prihodnjih mesecih, med drugim tudi v Evropi.

Vir: huawei.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. februar 2016
2868
24. februar 2016
Huawei na MWC-ju z vrhunsko tablico MateBook