Huawei na trg z vrhunskim nizkocenovnim mobitelom Honor 7

Tehnik 3. julij 2015
/PublishingImages/huawei-honor-7-hero.jpg

Podjetje Huawei, ki velja za enega večjih kitajskih proizvajalcev mobitelov, je širši javnosti predstavilo nov mobitel Honor 7. Naprave seveda še nismo imeli priložnost prijeti v roke in jo preizkusiti, a sodeč po videnem lahko rečemo, da je Huaweiu ponovno uspelo sestaviti mobitel, ki je, zahvaljujoč elegantnemu aluminijastem ohišju, lep na oko ter hkrati tudi zmogljiv.

 

Poglejmo si strojno opremo lepotca Honor 7. Na njegovem zunanjem delu se nahaja 5,2-palčni (13,2-centimetrski) zaslon, katerega ločljivost je zadovoljivih 1.080 x 1.920 slikovnih točk (423 slikovnih točk na palec). Ločljivost pri zaslonu torej ni tako dobra, kot pri nekaterih drugih mobitelih na trgu, a je še vedno dovolj visoka, da je slika ostra kot britev. Procesorsko moč zagotavlja 64-bitni 8-jedrni procesor Kirin 935 (4 x 2,2 GHz in 4 x 1,5 GHz), ki je kos tudi najbolj zahtevnim igram. Za zajemanje nepozabnih trenutkov je na zadnji strani na voljo kamera, ki ima 20 MP, vrhunsko avtomatsko ostrenje in zaslonko F2.0. V zvezi z njo velja omeniti tudi, da je, tako kot tiste pri novejših mobitelih iPhone, prekrita s težko uničljivim safirnim steklom. Na sprednji strani je kamera z 8 MP, ki je zaradi svoje široke leče več kot primerna za izdelavo skupinskih »selfijev«. Strojno opremo Honorja 7 sestavljajo še senzor prstnih odtisov, 3 GB RAM pomnilnika, 16 oziroma 64 GB internega spomina ter baterija s kapaciteto 3.100 mAh, ki jo je možno napolniti v slabi uri in pol.

Kupci bodo lahko mobitel kupili v treh različicah. Variante se med seboj razlikujejo po številu rež za SIM kartice in količini internega spomina. Za najcenejšo različico bo potrebno odšteti 322 dolarjev (približno 285 evrov), za najdražjo pa 400 dolarjev (približno 350 evrov). Malo. Zelo malo. Prodaja Honorja 7 se bo začela enkrat tekom tega poletja. Sprva ga bo možno kupiti samo na Kitajskem, upamo pa, da kmalu za tem tudi na ostalih večjih svetovnih trgih.

Vir: mobileburn.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. julij 2015
2574
10. julij 2015
Huawei na trg z vrhunskim nizkocenovnim mobitelom Honor 7
Android