Huawei predstavil bateriji, ki se neverjetno hitro polnita

Tehnik 17. november 2015
/PublishingImages/huawei-baterija-hero.jpg

Kitajskemu podjetju Huawei je uspel lep dosežek. Izdelati jim je uspelo dve zelo posebni litij-ionski bateriji, ki se polnita precej hitreje kot običajne baterije. V Huaweiju verjamejo, da bosta bateriji povzročili pravo revolucijo pri elektronskih napravah in da se bo v prihodnosti takšne baterije, uporabljalo tako pri mobitelih in nosljivih napravah, kot tudi pri električnih avtomobilih.

 

Ena izmed omenjenih dveh baterij ima kapaciteto 600 mAh, druga pa 3.000 mAh. To s 600 mAh se lahko v samo dveh minutah napolni vse tja do 68 %, večjo s 3.000 mAh pa v petih minutah do 48 %. To je izjemno hitro. Danes ima veliko mobitelov vgrajeno baterijo s kapaciteto okoli 3.000 mAh in predstavljajte si, da bi lahko takšne mobitele v celoti napolnili v samo desetih minutah. In to bo očitno mogoče.

Žal so bili pri Huaweiju skrivnostni glede tega, kdaj bodo tovrstne baterije z izjemno hitrim polnjenjem vgrajevali v svoje mobilne naprave. Lahko, da bo preteklo še več mesecev (upajmo da ne let), preden jih bodo. Lansiranje tovrstnih produktov na trg pač zahteva svoj čas. Ne bi bilo dobro, če bi Huawei preveč hitel s temi baterijami, nato pa bi se na trgu izkazalo, da niso bile dovolj preizkušene in, da so celo nevarne za uporabnike.

Vir: huawei.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. november 2015
2756
19. november 2015
Huawei predstavil bateriji, ki se neverjetno hitro polnita
Android, iOS, Windows Phone 8