IFA 2014: novosti iz Sonyja

Uroš Miklavčič 8. september 2014
/PublishingImages/ifa-sony-hero.jpg

Sony je na svoji predstavitvi predstavil nekaj težko pričakovanih izdelkov. Med njimi je še največ navdušenja požela mala Xperia Z3 Compact, ki nadaljuje tradicijo, ki jo je začela njena predhodnica, Z1 Compact. Da, Sony je eno verzijo gladko preskočil. Poleg tega smo videli še pametni uri, tablico in napredne kamere, ki spremenijo vaš mobitel v neverjetno fotografsko orodje.

Xperia Z3, Z3 Compact in Z3 Tablet Compact

Sony je predstavil novo linijo naprav, ki vse nosijo enako oznako – Z3. To ni naključje, saj si vse tri naprave delijo večino specifikacij. V vseh boste našli Snapdragon 801 in 2 GB oz. 3 GB delovnega pomnilnika. Prav tako so vse naprave odporne na prah in vodo, kot smo pri Sonyjevih napravah že vajeni.

 

Z3 in Z3 Compact sta mobitela, ki se razlikujeta zgolj po količini pomnilnika in ločljivosti zaslona, očitna razlika pa je tudi v velikosti. Z3 Compact ima 4,6-palčni (11,68-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 720 × 1280 točk, medtem ko ima polnokrvna Z3 5,2-palčni (13,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1080 × 1920 točk. Tukaj se razlike praktično končajo. Enako velja tudi za 8-palčno (20,32-centimetrsko) tablico z imenom Z3 Tablet Compact. Z enakim procesorjem kot mobitela in večjim zaslonom cilja neposredno na iPad mini, ki ima enako velik zaslon.

Sony je torej pri novi generaciji naprav ubral pametno pot in vse tri osnoval na enakih delih. To pomeni, da imajo uporabniki proste roke pri izbiri velikosti naprave, ki jo potrebujejo, in se jim pri tem ni treba ukvarjati s podrobnostmi. Predvsem je hvale vredno dejstvo, da Sony nadaljuje zgodbo naprav Compact, natančneje Xperie Z3 Compact, ki je resnično polno zmogljiv kompakten mobitel Android. Do danes je Sony edino podjetje, ki je miniaturizacijo svojih naprav vzelo resno – vsi ostali pri pomanjševanju naprav, ki si ime delijo s paradnimi konji, zagrešijo veliko napako, ko hkrati z dimenzijami naprav zmanjšajo tudi njihove zmogljivosti.

SmartWatch 3 in SmartBand Talk

 

Sony je naslednji v vrsti proizvajalcev, ki je izdelal pametno uro z operacijskim sistemom Android Wear. Tako se Sony bitki pridružuje skupaj s Samsungom, LG-jem, Asusom in Motorolo. SmartWatch 4 je pametna ura s pravokotnim zaslonom in impresivnimi specifikacijami. V notranjosti prebiva štirijedrni procesor, ki dela s frekvenco 1,2 GHz, v družbi s 512 MB delovnega in 4 GB notranjega pomnilnika. Zaslon ima ločljivost 320 × 320 točk in meri 1,6 palca oz. 4 cm. Seveda ima ura vgrajen tudi nabor senzorjev: pospeškomer, kompas, žiroskop in GPS. Vse to pomeni, da pri športnih aktivnostih ne boste potrebovali še mobitela.

SmartBand Talk pa je nekoliko manj napredna ura z e-ink zaslonom, kar pomeni daljšo avtonomijo baterije. Prek nje boste lahko opravljali klice in nadzorovali predvajanje glasbe na mobitelu. Z njo pa boste lahko sledili tudi svojim športnim aktivnostim, to pa je malodane vse.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. september 2014
2193
10. september 2014
IFA 2014: novosti iz Sonyja
Android