Igričarji bodo dobili novo spletno stran in aplikacijo YouTube Gaming

Tehnik 16. junij 2015
/PublishingImages/youtube-gaming-hero.jpg

Google je navdušence nad videoigrami razveselil z vestjo, da pripravlja novo spletno stran in aplikacijo z imenom YouTube Gaming, preko katerih bodo lahko ti odslej gledali videoposnetke o videoigrah. Sodeč po tem, kar nam je povedal, bo YouTube Gaming precej podoben Twitchu, ki ga je pred časom želel kupiti prav Google, a mu ga je nato speljal Amazon. Slednji je takrat za Twitch odštel kar milijardo dolarjev, kar nanese približno 900 milijonov evrov.

 

Uporabniki bodo lahko v YouTube Gamingu našli ogromno videov o videoigrah. Našli bodo tako tiste, ki ne potekajo v živo, kot tudi žive video prenose, ki si jih bodo lahko ogledali v 60 slikah na sekundo. V YouTube Gamingu bo imela vsaka igra svojo stran (na začetku bo vnesenih preko 25.000 iger), na vsaki strani pa si bodo lahko uporabniki ogledovali videe o dotični igri. S časoma lahko pričakujemo, da se bodo dodajale vedno nove igre.

V Googlovi igričarski novosti bodo lahko uporabniki našli tudi številne kanale založnikov in drugih uporabnikov ter se na njih, tako kot je to možno že pri klasičnem YouTubu, naročili.

YouTube Gaming bo zaživel enkrat v letošnjem poletju. Najprej bo na voljo samo v ZDA ter v Veliki Britaniji, verjamemo pa, da bo kmalu za tem prišel tudi v druge konce sveta.

Vir: googleblog.blogspot.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. junij 2015
2553
19. junij 2015
Igričarji bodo dobili novo spletno stran in aplikacijo YouTube Gaming
Android, iOS, Windows Phone 8