Igričarski YouTube Gaming že na voljo

Tehnik 28. avgust 2015
/PublishingImages/youtube-gaming-hero.jpg

V sredini junija smo na Tehniku poročali, da nam bo Google enkrat v letošnjem poletju ponudil novo igričarsko spletno stran in aplikacijo z imenom YouTube Gaming, ki bosta precej podobni Twitchu. Napovedi so se uresničile. Spletna stran in aplikacija sta od sedaj naprej že dostopni.

 

Žal aplikacije YouTube Gaming, ki je sicer na voljo tako na Androidu kot tudi na iOS-u, na Tehniku še nismo mogli preizkusiti, saj v času pisanja tega prispevka v Sloveniji še ni bila dostopna, smo pa lahko preizkusili spletno stran YouTube Gaming, ki je dosegljiva na internetnem naslovu https://gaming.youtube.com. Na spletni strani lahko najdemo na tisoče in tisoče videov o videoigrah (tako kot seveda tudi v aplikaciji). Najdemo lahko tako videe, ki potekajo v živo (gre za neposredne prenose igranja iger), kot tudi videe, ki ne potekajo v živo. Če želimo, lahko na spletni strani tudi sami oddajamo živo sliko svojega igranja in s tem širnemu svetu pokažemo svoje igričarske sposobnosti.

Spletna stran YouTube Gaming je precej pregledno zasnovana. Na njej ima vsaka igra svojo stran. Na vsaki strani pa so na voljo različne vsebine v zvezi z igro, katero stran zastopa. V glavnem gre tu za videe, najdemo pa lahko še kakšno informacijo v tekstovni obliki, kot npr. čas izida igre, v kolikor ta še ni na voljo.

Spletna stran YouTube Gaming nam tudi omogoča, da se, tako kot pri klasičnem YouTubu, naročimo na kanale uporabnikov in založnikov. Tako nam videi, ki bi nas utegnili zanimati, ne morejo uiti.

Vir: gaming.youtube.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
28. avgust 2015
2651
2. september 2015
Igričarski YouTube Gaming že na voljo
Android, iOS, Windows Phone 8