Instagram dobil dve uporabni orodji za predelavo posnetkov

Tehnik 14. april 2015
/PublishingImages/instagram-novosti-hero.jpg

Instagram ne stagnira, ampak tu in tam dobiva zelo uporabne posodobitve. Leta 2013 je na primer dobil možnost zajemanja videoposnetkov, lansko leto pa še širok nabor orodij za predelavo posnetkov (spreminjanje kontrasta, spreminjanje ostrine, nove filtre ...). Ravnokar je bil deležen še dveh novih orodij za predelavo posnetkov, ki bosta marsikomu prišli zelo prav.

 

Prvo novo orodje se imenuje Color. Z njim lahko določene stvari na posnetkih prikažemo v barvi, ki jo izberemo. Tako lahko na primer sončni zahod prikažemo v zelo kričeči rdeči barvi. Izbiramo lahko med naslednjimi barvami: rumeno, oranžno, rdečo, roza, vijolično, modro, turkizno in zeleno. Z drugim novim orodjem, imenovanim Fade, pa lahko omilimo oziroma omehčamo barvni ton na posnetkih. Nova različica aplikacije Instagram, ki vključuje ti dve orodji, je za uporabnike Androida že na voljo, za uporabnike iOS-a pa v času pisanja tega prispevka še ni bila. Naj pa bi bila že v pripravi.

Instagram, ki je star komaj štiri leta in pol, je sila priljubljen. Konec lanskega leta je imel že prek 300 milijonov uporabnikov. Vsa ta masa uporabnikov je takrat dnevno nanj naložila neverjetnih 70 milijonov slik in videoposnetkov. Predvidevamo, da sta danes, nekaj mesecev kasneje, obe številki že precej višji.

Vir: blog.instagram.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
14. april 2015
2466
16. april 2015
Instagram dobil dve uporabni orodji za predelavo posnetkov
Android, iOS