Izdelki, ki naj bi jih Apple ponudil v letu 2015

Tehnik 18. december 2014
/PublishingImages/apple2015-hero.jpg

Apple je v letošnjem letu kupcem ponudil kar nekaj novih izdelkov. Tudi prihodnje leto lahko z njegove strani pričakujemo veliko novih. Katere naj bi ponudil, si oglejte na spodnjem spisku. Ta je sicer neuraden, tako da je možno, da kakšnih izdelkov v resnici ne bomo videli. Možno pa je tudi, da bomo ugledali kakšen izdelek, ki ga na spisku sploh nismo omenili. Morda Apple na skrivaj razvija kakšno novo napravo in nas namerava z njo presenetiti. Morda razvija celo takšno, ki bo odprla popolnoma nov segment elektronskih naprav. Vse je mogoče. Apple je mojster skrivanja informacij in postavljanja novih meja.

Apple Watch

 

Pametna ura Apple Watch je edina izmed Applovih naprav za leto 2015, o kateri vemo vse. Javnosti je bila namreč predstavljena že pred meseci in sedaj le še čakamo na začetek njene prodaje. Prinaša veliko uporabnih funkcionalnosti, obenem pa se lahko pohvali tudi s celo paleto različnih materialov, iz katerih je izdelana. Ena od njenih različic je celo iz 18-karatnega zlata. Petičneži bodo te še kako veseli. Začetek prodaje ure naj bi se zgodil enkrat v začetku leta.

iPhone 6s in iPhone 6s Plus

Naslednika letos predstavljenih mobitelov iPhone 6 in iPhone 6 Plus predvidoma ne bosta prinesla revolucionarnih novosti. Apple namreč pri svojih mobitelih uvaja korenite spremembe na dve leti in glede na to, da je te predstavil letos, jih drugo leto ne pričakujemo. Pričakujemo, da bosta prihajajoča modela ohranila enako velikost zaslona in zelo podobno obliko. Bosta pa po naših predvidevanjih prinesla izboljšano kamero, zmogljivejši procesor (A9) in še kakšno malenkost.

4-palčni (10,2-centimetrski) iPhone

Na spletu se je pojavila informacija, da naj bi Apple prihodnje leto ponudil tudi iPhone s 4-palčnim (10,2-centimetrskim) zaslonom. Kakšne specifikacije bo imel, je trenutno še stvar ugibanj. Vprašanje je tudi, ali Apple ta mobitel sploh namerava ponuditi kupcem. Morda gre le za novinarsko izmišljotino.

iPad Pro oziroma iPad Air Plus

Apple naj bi pripravljal tablico z imenom iPad Pro oziroma iPad Air Plus, ki naj bi imela kar 12,2-palčni (31-centimetrski) zaslon z visoko ločljivostjo. Zanimivo bo videti, ali bodo kupci to tablico sprejeli (če bo seveda res ponujena). Če ne bo njen zaslon stlačen v ohišje z minimalno velikimi robovi, bi znala biti ta tablica za marsikoga že prevelika. Slaba prodaja bi bila ob tem neizogibna.

iPad Air 3

 

Prihodnje leto naj bi dobili tudi naslednika letos predstavljenega iPada Air 2. Informacij o njem za zdaj skorajda ni. Upajmo, da se bo Apple njegovega razvoja lotil resno in da nam ne bo ponudil le malenkost izboljšane različice iPada Air 2, tako kot je to letos storil pri iPadu mini 3. Ta je namreč skoraj identičen svojemu predhodniku. Prostora za izboljšave pri iPadu Air 2 je še precej. Upajmo, da bo njegov naslednik ponudil še boljši zaslon (300 ali več slikovnih točk na palec). Tudi boljše sprednje in zadnje kamere se ne bi branili.

Apple TV

Od predstavitve zadnje različice Apple TV-ja sta minili že dve leti, zato pričakujemo, da bomo naslednje leto dobili novo. Tudi nekatere informacije na spletu kažejo na to. Upajmo, da so resnične.

MacBook Air z zaslonom Retina

 

MacBook Pro je zaslon Retina že dobil, v prihodnjem letu naj bi ga tudi MacBook Air. Ena od različic MacBooka Air ima danes ločljivost 1.366 x 768 slikovnih točk, druga pa 1.440 x 900 slikovnih točk, kar je relativno malo. Dvig ločljivosti bo pri njiju zato še kako dobrodošel.

21,5-palčni (54,6-centimetrski) iMac z zaslonom Retina

 

Apple je v sredini oktobra predstavil 27-palčni (68,6-centimetrski) iMac, ki ima v primerjavi s svojim predhodnikom precej višjo ločljivost zaslona. Pri njem znaša neverjetnih 5.120 x 2.880 slikovnih točk. Žal je Apple takrat na različico iMaca z 21,5-palčnim (54,6-centimetrskim) zaslonom pozabil. No, v letu 2015 naj bi bila tudi ta deležna povečanja ločljivosti zaslona. Kako visoka bo ločljivost, je še stvar ugibanj. Predvidevamo, da bo nižja kot pri večjemu bratu, a še vedno dovolj visoka, da bo ponujala več kot 200 slikovnih točk na palec.

Ostali Maci

Osvežitve naj bi bili deležni tudi drugi računalniki Mac (MacBook in iMac). Pričakujemo lahko, da bodo dobili boljši procesor, več RAM pomnilnika, več internega spomina, boljšo grafiko in morda še kaj.

iOS 9 in OS X 10.11

O operacijskem sistemu iOS 9 se je na spletu že začelo pisati, a za zdaj lahko le ugibamo, kaj bo prinesel. Upajmo, da bo Apple vanj vključil katero izmed izredno zanimivih funkcionalnosti, ki mu jih v svojem videu predlaga Ralph Theodory. Nekaj je zelo zanimivih, zato predlagamo, da si video ogledate. Predstavitev iOS-a 9 bi se lahko zgodila junija na konferenci WWDC, na voljo pa bi bil lahko kmalu zatem. Leto 2015 bo predvidoma prineslo tudi naslednika operacijskega sistema OS X Yosemite. Tudi ta bi lahko bil predstavljen na junijski konferenci WWDC.

Vira: redmondpie.com, apple.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
18. december 2014
2320
29. december 2014
Izdelki, ki naj bi jih Apple ponudil v letu 2015
iOS