Jeans, ki ga varuje Symantec-Norton

Alenka Selčan 30. december 2014
/PublishingImages/Nortin-jeans-hero.jpg

Da je širitev nosljive tehnologije ena od zapovedi za prihajajoče leto, žvižgajo že lanske ptice, ob tem pa nas vse več potiho upa, da s tehnologijo ne bodo okovana le naša zapestja, temveč bodo pametnejše postale celo naše obleke.

Kot kaže pa te ne bodo zgolj posnemale pametnih naprav, temveč nas bodo lahko tudi zaščitile pred krajo ali sledenjem. Pisali smo že o modni kolekciji 1984 in varnemu žepu Unpocket (http://tehnik.telekom.si/novice/Modna-kolekcija-1984), a če se je takrat morda zazdelo, da gre bolj za modni utrinek kot za začetek nove dobe varnih oblačil, nam vse več namigov dokazuje ravno nasprotno. V modne vode se tako podajajo tudi podjetja, ki jih tam doslej še nismo srečali.

 

Marsikoga je te dni presenetila novica o novo stkanemu sodelovanju znamenitega protivirusnega podjetja Symantec-Norton z Betabrand. Ta se ponaša z zanimivim konceptom, saj ne gre le za preprosto spletno trgovino z oblačili, temveč se tam kujejo tudi zamisli o novih krojih, ki jih lahko podpremo z všečkanjem, pa tudi s soprispevanjem.

Z množičnim financiranjem so tako ustvarili že več kot sto kosov oblačil, med katerimi so največ uspeha požele elegantne hlače za moške, ki so pravzaprav trenirka, prav tako elegantne ženske „joga“ hlače in pa gejevske hlače, ki ob prvem pranju razkrijejo mavričast vzorec. Oh, seveda, ne smemo pozabiti omeniti še znamenite majice s kapuco, ki je iz modne zagate rešila že marsikaterega mladega poslovneža, celo samega Marka Zuckerberga.

Med Betabrand uspešnice pa se bodo zagotovo uvrstile tudi z Nortonom varovane hlače Ready Jeans. Udobne hlače klasičnega kroja iz raztegljivega jeansa so spredaj in zadaj opremljene z Norton žepom, ki mobitel zaščiti pred RFID/NFC vdori. Številke o krajah osebnih podatkov z RFID/NFC čitalniki so zastrašujoče. Na leto naj bi se menda zgodilo kar deset milijonov digitalnih kraj, številka pa strmo raste.

 

Priložnost dela tatu, zato so pri Nortonu poskrbeli, da bodo pred domiselnimi nepridipravi, ki z le malo spretnosti lahko svojo žrtev okradejo kar mimogrede, varne tudi ženske. Za njih so pripravili z varnim žepom opremljeno jakno, a za razliko od moških hlač, ta zaenkrat še nima dovolj podpore.

So za to krive premalo ozaveščene ženske ali morda ne preveč privlačen dizajn? Za takšne sodbe je še prezgodaj, najbrž pa bi se tudi ženske rade oborožile z varnimi žepi, ko bi bili ti všiti v nekoliko privlačnejše kose oblačil ali nemara raje v torbico, kjer ponavadi hranimo svoj mobitel.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. december 2014
2330
31. december 2014
Jeans, ki ga varuje Symantec-Norton
Android, iOS, Windows Phone 8