Joga na pametni blazini SmartMat

Alenka Selčan 24. november 2014
/PublishingImages/smartmat-hero.jpg

Nič več ni nedotakljivo. Staromodni se pritožujejo, da tehnologija postaja kot plesen, ki je ni mogoče zatreti, saj prodira tudi v najbolj svete kotičke, kamor s(m)o se v iskanju dušnega miru doslej zatekali, da bi ubežali pred ponorelim svetom vse hitrejših sprememb. Pred tehnološkim napredkom niso varne niti več tisočletij stare prakse, za katere doslej nismo rabili prav nič drugega kot dobro voljo, in celo najbolj zavzete lovce na pametne naprave je te dni presenetila novica, da tudi blazine za jogo niso več tako neumne, kot so bile nekoč.

Učitelj joge, Neyma Jahan, je namreč ugotovil, da kar lepo število ljudi navkljub želji po zdravem duhu v zdravem telesu ne izvaja joge, ker ne marajo skupinske vadbe, zasebnih učiteljev pa si ne morejo privoščiti. In tako se mu je porodila zamisel o prvi pametni blazini za jogo - Smartmat.

 

Na prvi pogled Smartmat ni videti prav nič drugače kot marsikatera druga blazina za jogo, ki jo lahko zvijemo v rolo, da jo lažje prenašamo naokrog. Je udobna in tanka, kot da se v njej ne bi skrivala mreža piezoupornih senzorjev tlaka, ki zaznavajo, kako je na vadbeni blazini med posamičnimi asanami razporejena teža izvajalca. Ta lahko svojo vadbo spremlja prek aplikacije na pametnem mobitelu ali tablici, ki ga ne bo učila le pravilnega izvajanja asan, temveč bo sproti prikazovala toplotno shemo njegovih gibov in ga prijazno opozarjala na manjše napake v izvedbi.

Blazina je namenjena tudi popolnim začetnikom. Kot pravi učitelj joge, jih bo v intimi lastnega doma aplikacija z mehkim glasom vodila od koraka do koraka prek asan, s katerimi si bodo lahko popravili držo, preoblikovali telo in nenazadnje izboljšali počutje.

 

Da je pametna blazina za pravilno izvajanje joge več kot dobrodošel pripomoček tako za začetnike kot za dolgoletne praktikante, te dni dokazuje nadvse uspešna kampanja na Indiegogu, v kateri si SmartMat vse do 3. decembra lahko zagotovite po nekoliko nižji ceni. V redni prodaji bo predvidoma junija prihodnje leto, ko predvidevajo, da bo stala okvirno 450 ameriških dolarjev. Se vam zdi preveč? Naj vas brž potolažim, približno toliko stane tudi leto skupinske vadbe 1-krat na teden, daleč stran od udobja vašega doma.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. november 2014
2289
27. november 2014
Joga na pametni blazini SmartMat
Android, iOS