Kaj lahko pričakujemo na Applovem sredinem predstavitvenem dogodku?

Tehnik 7. september 2015
/PublishingImages/iphone-6s-ugibanja-hero.jpg

Od konference WWDC, na kateri smo videli kup jabolčnih programskih novitet (OS X 10.11, iOS 9 ... ), so minili šele dobri trije meseci, a Apple bo vsak čas organiziral nov veliki dogodek. To sredo dopoldan po lokalnem oziroma zvečer po našem času bo imel v Bill Graham Civic Auditoriumu, ki sprejme kar 7.000 ljudi, predstavitveni dogodek, na katerem se za razliko od konference WWDC ne bo fokusiral na programsko opremo, ampak nam bo predstavljal predvsem nove naprave. Toda katere?

 

V zadnjih dnevih se je nabralo kar nekaj različnih informacij o tem, katere naprave naj bi videli na sredinem dogodku. Skoraj prepričani smo, da nam bo Apple predstavil nova iPhona 6s in 6s Plus. Zelo bomo presenečeni, če omenjenega dvojca ne bomo videli. Od predstavitve mobitelov iPhone 6 in iPhone 6 Plus je namreč minilo že eno leto in čas je, da dobita naslednika. O iPhonu 6s, ki bo verjetno bolje prodajan kot iPhone 6s Plus, je sicer znanih že kar nekaj specifikacij. Imel naj bi napreden procesor A9, 2 GB RAM pomnilnika, 4,7-palčni (11,9-centimetrski) ali morda celo 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon s Full HD ločljivostjo, osrednjo kamero z vrhunskim Exmor RS IMX230 senzorjem z 12 MP, izboljšan senzor prstnih odtisov, tehnologijo Force Touch na zaslonu ter novo roza-zlato barvo ohišja. Morda bomo na dogodku videli tudi iPhona 6c, torej nekoliko manj zmogljivo različico iPhona 6s in iPhona 6s Plus, a za to ne bi dali roke v ogenj.

Na dogodku bi lahko videli četrto generacijo Apple TV-ja. O tem, kakšen bo uporabniški vmesnik pri novem Apple TV-ju, nimamo informacij, vemo pa, da bo v napravo vgrajen mikrofon in digitalna asistentka Siri, preko katerih jo bomo lahko upravljali. Cena novega Apple TV-ja naj bi bila postavljena na 149 oziroma 199 dolarjev (približno 130 oziroma 175 evrov).

 

Apple nam bo morda predstavil tudi dva nova iPada, in sicer iPada Pro in pa iPada mini 4. Še posebej prvi bo, če bo res predstavljen, požel veliko pozornosti. Gre namreč za iPada, ki bo občutno večji kot vsi dosedanji. Kot smo v enem izmed prejšnjih člankov zapisali, bo imel iPad Pro kar 12,9-palčni (32,8-centimetrski) zaslon. Je morda takšen zaslon že prevelik? Po našem mnenju ne. Prenosljivost naprave bi morala biti kljub tej diagonali zaslona še vedno zadovoljiva. V zvezi s tablico iPad Pro vemo tudi, da naj bi imel njen zaslon ločljivost 1.024 x 1.366 ali pa 2.048 x 2.732 slikovnih točk in da naj bi bilo zanjo v stilu Galaxyjev Note na voljo tudi pisalo. Pisalo sicer po napovedih ne bo priloženo k vsaki tablici, ampak ga bo potrebno kupiti ločeno. Tudi tablica iPad mini 4 naj ne bi bila od muh. V primerjavi z iPadom mini 3 naj bi bila boljša v več pogledih. Med drugim naj bi imela hitrejši procesor, boljši kameri ter tanjše ohišje.

Prav možno je sicer, da nas bo Apple presenetil še s kakšno drugo napravo. Ne bomo šokirani, če nam bo predstavil kakšno noviteto na »urarskem« področju ali pa kakšnega novega iMaca. No, je pa tudi možno, da bo nekatere stvari prihranil in nam jim predstavil šele oktobra, tako kot je to storil lani, ko je imel predstavitveni dogodek tako septembra kot tudi oktobra.

Viri: techcentral.ie, 9to5mac.com, mobilesreview.co.in

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
7. september 2015
2662
10. september 2015
Kaj lahko pričakujemo na Applovem sredinem predstavitvenem dogodku?
iOS