Kaj lahko pričakujemo od Appla v letu 2016?

Tehnik 4. januar 2016
/PublishingImages/apple-pricakujemo-2016-hero.jpg

Apple nam je v letošnjem letu ponudil kar nekaj novih naprav. Ponudil nam je na primer novega 12-palčnega MacBooka, uro Apple Watch, po več letih novo generacijo iPoda touch, dva nova iPhona, gigantsko tablico iPad Pro in še bi lahko naštevali. Tudi v letu 2016 nam bo ponudil številne naprave. Sicer uradno ni napovedal še nobene, a nekatera imena se nam vseeno ponujajo kar sama od sebe. Poglejmo si, katere naprave lahko od Appla pričakujemo v letu 2016.

 

iPhoni

Apple nam vsako leto ponudi vsaj enega iPhona in leto 2016 pri tem zagotovo ne bo izjema. Pričakujemo lahko, da nam bo drugo leto ponudil dva iPhona 7, osnovnega iPhona 7 in povečanega iPhona 7 Plus. Prav veliko zaupanja vrednih informacij o teh dveh mobitelih ta hip še nimamo, nekaj malega pa jih vendarle imamo. Kot smo že pisali, naj bi imela oba iPhona 7 vgrajen Applov prihajajoči procesor A10. Kar se tiče količine RAM pomnilnika, si bosta različna. iPhone 7 naj bi imel 2 GB RAM-a, iPhone 7 Plus pa 3 GB. Kakšna bosta mobitela oblikovno, je seveda še nemogoče povedati, lahko pa pričakujemo, da bo njun dizajn drugačen, kot ga imata iPhona 6s. Če gre verjeti napovedim, bosta šla v prodajo nekoliko prej, kot so šli zadnji iPhoni. Ti so šli v prodajo v drugi polovici septembra.

iPhone 7 in iPhone 7 Plus pa verjetno ne bosta edina iPhona, ki ju bo Apple ponudil v letu 2016. Ameriški gigant naj bi aprila ponudil tudi nekoliko manj zmogljivega iPhona 6c, ki naj bi imel 4-palčen (10,2-centimetrski) zaslon, procesor A9, 2 GB RAM pomnilnika ter bralnik prstnih odtisov.

Apple Watch 2

V letu 2016 lahko pričakujemo uro Apple Watch 2, katero Apple po nekaterih podatkih že razvija. Prav dosti informacij o tej uri ta hip še ni. Omenja se, da naj bi imela nekoliko večjo baterijo, kot jo ima prva ura Apple Watch, in da naj bi imela enak prakovoten dizajn kot prva generacija ure. Apple Watch 2 bi lahko na prodajnih policah ugledali enkrat v drugi četrtini prihodnjega leta.

iPadi

Predvidoma v marcu nam bo Apple predstavil novo tablico iPad Air 3, za katero lahko pričakujemo, da bo v številnih pogledih naprednejša od leta 2014 predstavljene iPad Air 2. Informacije v zvezi s strojno opremo tablice iPad Air 3 že počasi prihajajo. Nedavno smo izvedeli, da zaslon pri iPadu Air 3 verjetno ne bo imel vgrajene tehnologije 3D Touch, katero je Apple uporabil pri zadnjih dveh iPhonih.

Prav možno je, da nam bo Apple v letu 2016 predstavil tudi naslednici letos predstavljenih tablic iPad Pro in iPad mini 4. Pred jesenjo ju ni za pričakovati.

iMaci in MacBooki

Seveda lahko pričakujemo tudi osvežitve na področju osebnih računalnikov. Apple vsako leto ponudi nove 21,5- in 27-palčne iMace, ki prinašajo zmogljivejše procesorje, večjo količino RAM pomnilnika in večjo količino internega spomina, in prepričani smo, da jih bo tudi v letu 2016. Prepričakujemo pa lahko, da bo osvežil tudi svojo linijo MacBookov.

Potihem upamo, da nas bo gigant iz Cupertina v letu 2016 presenetil še s kakšno nepričakovano napravo. Morda s kakšno takšno, ki bo dodobra spremenila svet računalništva. Apple je v preteklosti že izdelal revolucionarne naprave in prepričani smo, da jih zna še vedno.

Vir: apple.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
4. januar 2016
2798
6. januar 2016
Kaj lahko pričakujemo od Appla v letu 2016?
iOS