Kaj pa če na dopust pošljemo še tablice in mobitele?

/PublishingImages/na-dopust-tablice-mobiteli-hero.jpg

Tudi naše naprave si zaslužijo dopust, zato smo zbrali nekaj preprostih aktivnosti, ki jih lahko počnemo skupaj z otroci. Čeprav navodila za aktivnosti najdemo na spletu, lahko svoje naprave pošljemo na počitnice, čim jih preletimo.

No, ker se ponavadi težko ločimo od naših igračk, dajmo to storiti postopoma. Prva aktivnost je zato primerna za tiste, ki bodo nekaj časa preživeli pred zaslonom, kot tudi za tiste, ki bi se ga radi čim prej znebili.

Živalski vrt v dnevni sobi

Aplikacija Foldify Zoo je namenjena oblikovanju živali, ki jih nato natisnemo kot zloženke. Med drugim omogoča, da živali sami pobarvate, jih okrasite še s kakšnim dodatkom in skratka pustite domišljiji prosto pot. Vse spremembe, ki jih naredite, lahko v aplikaciji opazujete sproti na 3D modelu. Če pa živali natisnete in jih zložite skupaj, si lahko ustvarite kar manjši papirnati živalski vrt. Priporočam sicer tisk večjih živali (large figure), ker je manjše težje sestaviti. Cena aplikacije je 3,99 EUR.

 

No, zdaj pa stran s tablicami in mobiteli, na vrsti so baloni. Vedno se mi je zdelo resnično fajn izdelovati živali iz balonov, ampak si nikoli nisem vzela časa, da preverim, kako se to naredi. Izkazalo se je, da izdelava preprostih živali iz balonov, kot je na primer pes, ni preveč zapletena zadeva. Z manjšo investicijo v modelirne balone in tlačilko za napihovanje ter nekaj prostega časa se brez problema lotimo poletnega projekta izdelovanja živali iz balonov. Preverjeno je dovolj preprosto, da se naučimo v nekaj minutah, navdušenje pri otrocih pa zagotovljeno. Z nekoliko večjimi otroci lahko živali tudi ustvarjate skupaj. Navodila za psa so v spodnjem video, sicer pa je youtube poln nasvetov na to temo.

 

Z reciklažo do igrač

Če imate za sabo (pred-)poletno čiščenje in praznjenje omar in obleke še niso romale v zbiralnico tekstila, lahko oblačila, gumbe in druge dodatke uporabite za projekt oblačenja papirnatih punčk, lahko pa blago uporabite tudi kot podlago. Predloge za punce, fante in oblačila so na voljo tukaj, potrebujete le še škarje in lepilo.

 

Z zmrzlino nad poletno vročino

V tej vročini brez zmrzlin in sladoleda pač ne gre. Če nimate veliko časa, vseeno pa veste, da si boste naslednji dan ali čez nekaj ur zaželeli sladoled, priporočam čisto preprost recept. Banano zamrznemo, ko jo vzamemo iz zamrzovalnika, dodamo poljubno sadje za okus in zmešamo.

Če imate modelčke za lučke oziroma plastične lončke in lesene palčke, pa lahko nekoliko eksperimentirate. Čeprav gre še vedno za povsem preprost recept po scenariju vrži skupaj in zamrzni. V spodnjem video je cel kup idej, če imaš na zalogi kakšno posebej slastno sadno kombinacijo, pa jo seveda zapiši v komentar.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. avgust 2015
2615
5. avgust 2015
Kaj pa če na dopust pošljemo še tablice in mobitele?
Android, BlackBerry OS, iOS, Windows Phone 8