Kuhinjske zgodbe: Whirpool Future 2.0 in robot Cooki

Alenka Selčan 16. januar 2015
/PublishingImages/kuhinjske-zgodbe-hero.jpg

Kot je na otvoritvenem nagovoru povedal Samsungov predsednik BK Yoon, internet reči ni več znanstvena fantastika, temveč znanstveni fakt. Da je letošnji CES potekal v maniri interneta reči, so dokazali številni proizvajalci, ki so v super povezljivost vključili tudi lepo bero gospodinjskih pripomočkov. Kuhinje tako doživljajo revolucijo, primerljivo s tisto, ki je razveselila naše babice v petdesetih letih prejšnjega stoletja.

 

Whirlpoolova interaktivna kuhinja prihodnosti

Pri Whirlpoolu se dobro zavedajo pomena interneta reči. Svoje naprave že povezujejo z Google Nest, na CES-u pa so predstavili tudi drugo edicijo kuhinje prihodnosti – Future 2.0.

 

Čemu bi opletali s pametno tablico po kuhinji, ko pa lahko vso kuhinjo spremenimo v pameten ekosistem brez primere. V Whirlpoolovem okolju lahko klepetamo in brskamo po spletu, ne da nas bi ob tem skrbelo, da se bo na štedilniku prismodilo kosilo, narejeno po receptu, ki nam ga je glede na zalogo v hladilniku svetovala kuhinja prihodnosti.

Robot Cooki

Če smo že pred dvema letoma hrepeneli po količku Smarter iKettle, ki prek aplikacije zavre vodo za čaj medtem ko smo še v postelji, danes lahko cedimo sline po še pametnejšem kuhinjskem pomočniku. Na letošnji TechChruncevi borbi se je za naziv najboljše strojne opreme potegoval tudi kuharski robot Cooki, ki na ukaz prek mobilne aplikacije skuha celo kosilo. Vanj vstavimo le sestavine, izberemo recept in ob uri, ki jo bomo določili, bo jed pripravljena.

 

S svojo robotsko roko zna Cooki zaenkrat le mešati, a vseeno dovolj dobro, da lahko pripravi okusen pad thai, rezance s pestom ali waldorfsko solato. Njegovi kreatorji Serenety kitchen bi ga radi naučili še marsičesa drugega, zato so se odločili, da ga bodo predstavili tudi na Indiegogo, a kampanjo so začuda ustavili še preden se je dobro začela. Ne opustimo še upanja in počakajmo še kakšno leto ali dve, ko se bodo Cookiju pridružili še drugi gospodinjski roboti.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. januar 2015
2353
21. januar 2015
Kuhinjske zgodbe: Whirpool Future 2.0 in robot Cooki
Android, iOS, Windows Phone 8