LG G4: resen kandidat za najboljši mobitel v letu 2015

Tehnik 29. januar 2015
/PublishingImages/lg-g4-kandidat-hero.jpg

Prihajajočega svetovnega mobilnega kongresa MWC (Mobile World Congress), ki se bo odvijal od 2. do 5. marca, se bodo udeležili številni proizvajalci. Eno osrednjih vlog na njem bi lahko odigral LG, ki naj bi nam predstavil naslednika lansko leto zelo priljubljenega mobitela G3 (na slikah). Govora je seveda o mobitelu G4. Čeprav njegove predstavitve ne bomo videli še nekaj tednov, lahko na spletu najdemo informacije o skoraj vseh njegovih strojnih specifikacijah. Te je sicer zaradi oddaljenosti predstavitve treba jemati z nekaj rezerve, a če držijo, bo G4 zagotovo eden izmed najresnejših kandidatov za titulo najboljšega mobitela v letu 2015. Spodaj si poglejmo, katere strojne specifikacije naj bi ga krasile.

 

Ena glavnih odlik mobitela G3 je njegov 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon, ki premore izjemno visoko ločljivost v višini 1.440 x 2.560 slikovnih točk (534 slikovnih točk na palec). G4 naj bi imel še boljšega, saj naj bi se ločljivost povzpela na neverjetnih 2.160 x 3.840 slikovnih točk. Zaslon pa naj bi bil še bolj trpežen od zaslona pri G3-ju, saj naj bi LG čez položil steklo Gorilla Glass 4 ali celo safirno steklo, ki je še trdnejše. O velikosti zaslona se bolj kot ne ugiba. Predvidevamo, da bo podobno velik, kot je pri G3-ju. Na spletu je sicer mogoče zaslediti informacijo, da naj bi bil velik le 5 palcev (12,7 centimetra), kar pa močno dvomimo. Od procesorske moči lahko pričakujemo veliko. Omenja se, da bo za pogon Androida (verjetno Lollipop) zadolžen 8-jedrni procesor Snapdragon 810 s frekvenco kar 2,9 GHz. V pomoč pri obdelovanju podatkov naj bi bilo tudi 4 GB RAM pomnilnika.

Ni malo uporabnikov, ki jim je zelo pomembno, da ima njihov mobitel kar se da dobri kameri. G4 takšnih verjetno ne bo razočaral, saj naj bi bili njegovi kameri na visoki ravni. Govori se, da bo imela njegova zadnja kamera 20,7 MP, optični stabilizator slike, manjkalo pa naj ne bi niti avtomatsko lasersko ostrenje, ki smo ga premierno videli lansko leto pri modelu G3. Zelo solidna naj bi bila tudi sprednja kamera, ki naj bi imela 5 MP. V zvezi s strojnimi specifikacijami mobitela G4 se omenja tudi, da bo imel 32 GB in 64 GB internega spomina z možnostjo razširitve za dodatnih 128 GB, baterijo z izjemno visoko kapaciteto v višini 4.000 mAh, bralnik prstnih odtisov in pisalo G Pen Stylus. Sliši se vrhunsko!

Slik mobitela G4 za zdaj še ni, tako da njegovo estetsko plat težko komentiramo. No, omenja se sicer, da bo odet v belo, črno, rdečo, vijolično in zlato barvo, a barve same po sebi še niso zagotovilo, da bo estetsko všečen. Je pa že nekaj informacij o kakovosti njegove izgradnje. Njegovo ohišje naj bi bilo odporno na prah in udarce. A pozor, to seveda ne pomeni, da ga boste lahko brez posledic metali z višine na tla.

LG je v preteklosti že dokazal, da zna v svoje naprave vgrajevati zelo zanimive in uporabne programske bombončke. Pri G3-ju nam je na primer ponudil prav poseben in varen način odklepanja s pritiskanjem na določene dele ugasnjenega zaslona ter tipkovnico, ki z analiziranjem naših tipkarskih navad omogoča kar 75 % manj napak pri pisanju. Informacij o tem, ali nam bo kakšne podobne bombončke ponudil tudi pri novem G4, nimamo. Verjamemo, da kakšnega nam vendarle bo.

Kot smo že na začetku omenili, bi lahko G4 premierno videli na prihajajočem MWC-ju. Če se bo to res zgodilo, ga lahko na prodajnih policah pričakujemo že konec marca ali v začetku aprila. Njegova cena verjetno ne bo nizka. V ZDA naj bi se v prosti prodaji gibala okrog 700 dolarjev, v Evropi pa okrog 700 evrov.

Vira: androidinfo.net, lgnewsroom.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. januar 2015
2373
3. februar 2015
LG G4: resen kandidat za najboljši mobitel v letu 2015
Android