LG bo 27. maja stresel trg mobilne telefonije

Tehnik 22. maj 2014
/PublishingImages/LG-G3-hero.jpg

Samsungove in Applove predstavitve mobitelov in tabličnih računalnikov že od nekdaj pritegnejo veliko pozornosti. V isti lonec lahko sedaj vržemo tudi podjetje LG, katerega najnovejši mobiteli se brez težav kosajo s tistimi od južnokorejskega in ameriškega giganta. Še posebej se je LG izkazal v lanskem letu, ko je na police poslal mobitel G2. Ta se je kupcem prikupil z izjemno strojno močjo, kakovostnim 5,2-palčnim (13,2-centimetrskim) zaslonom ter estetsko dovršenostjo. Kmalu pa bo na trg prišel njegov naslednik – G3. LG ga bo javnosti razodel 27. maja v Londonu.

 

Splet so preplavile že številne informacije o tem mobitelu. Najbolj impresiven je podatek, da naj bi imel vgrajen 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 2.460 x 1.440. To pomeni, da bo zmožen prikazovati vrtoglavih 538 pik na palec. Takšne gostote pik nam trenutno ne ponuja noben mobitel. Pod njegovim ohišjem naj bi se skrival procesor Qualcomm Snapdragon 801, vsaj 2 GB RAM-pomnilnika in 16 GB internega spomina. Ker so bralniki prstnih odtisov v mobilni tehnologiji »in«, lahko pričakujemo, da ga bo ponudil tudi ta LG-jev novinec.

 

Različni spletni viri se še pred uradnimi predstavitvami pogosto dokopljejo do skrivnih fotografij mobitelov; podobno je bilo pri G3. Na njih je bilo videti, da ima plastično ohišje. Kot kaže, pa fotografije niso prikazovale prave različice mobitela, saj LG-jev video napovednik kaže kovinsko ohišje. Kaj je res in kaj ni, bomo izvedeli že zelo kmalu. Na Tehniku bomo vsekakor poročali o predstavitvi mobitela.

Vira: lg.com, expertreviews.co.uk.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. maj 2014
2046
27. maj 2014
LG bo 27. maja stresel trg mobilne telefonije
Android