LG-jev Zero prihaja v Evropo

Tehnik 2. december 2015
/PublishingImages/lg-zero-hero.jpg

LG je na svoji spletni strani najavil, da njegov v septembru predstavljeni mobitel Zero, katerega je bilo možno doslej kupiti samo na domačem južnokorejskem trgu, sedaj prihaja tudi na globalni trg. Že v tem tednu prihaja v Tajvan, za tem pa še v Evropo, Azijo ter Latinsko Ameriko.

 

Mobitel Zero (na nekaterih trgih bo poznan tudi pod imenom Class) je zelo primeren za vse tiste, ki iščejo mobitel, ki je kakovostno zgrajen in solidno zmogljiv ter ni predrag. LG je Zera odel v kovinsko ohišje, ki daje trdnost ter lep izgled. Na njegovo spredno stran pa je postavil za mnoge ravno prav velik 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon, katerega ločljivost je 720 x 1.280 slikovnih točk (294 slikovnih točk na palec).

 

Za poganjanje operacijskega sistema (Android 5.1 Lollipop) sta pri mobitelu Zero zadolžena solidno zmogljivi 1,2-GHz 4-jedrni procesor ter 1,5 GB RAM pomnilnika. Za slikanje in snemanje pa sprednja kamera z 8 MP in zadnja kamera s 13 MP. Obe kameri pri tem mobitelu se ponašata z različnimi zelo dobrodošlimi programskimi funkcionalnostmi, katere videvamo tudi pri LG-jevi paradni seriji mobitelov G. Sprednja kamera ponuja npr. funkcionalnosti za izdelavo »selfijev« Gesture Shot ter Gesture Interval Shot. Od strojne opreme pri mobitelu Zero velja omeniti še baterijo s kapaciteto 2.050 mAh, podporo za LTE/4G omrežja ter 16 GB velik interni spomin.

Zgoraj naštete specifikacije so lahko v kakšni državi tudi nekoliko drugačne.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. december 2015
2775
8. december 2015
LG-jev Zero prihaja v Evropo
Android