LG naj bi na CES-u pokazal nove OLED zaslone, ki jih je možno zvijati

Tehnik 24. december 2015
/PublishingImages/LG-OLED-CES-hero.jpg

Korejska spletna stran KoreaTimes poroča, da nam bo LG na prihajajočem sejmu CES, ki se bo odvijal od šestega do devetega januarja v Las Vegasu, predstavil nove OLED zaslone, ki jih je možno zvijati. Te bi lahko enkrat v prihodnosti nato uporabil pri svojih televizorjih ter mobilnih napravah. Kakšnih konkretnejših informacij v zvezi z velikostjo in ločljivostjo teh OLED zaslonov, ki jih bo LG predvidoma pokazal, ta hip nimamo.

 

LG se sicer že nekaj časa ukvarja z razvojem fleksibilnih zaslonov. Kot verjetno veste, nam je do danes tudi že ponudil več naprav, ki imajo njegove lastne fleksibilne zaslone. V mislih imamo mobitele G Flex (na slikah), G Flex2 in G4 ter več ukrivljenih televizorjev.

V torek smo na Tehniku pisali, da nam LG ravnokar pripravlja tudi mobitel, katerega zaslon je ukrivljen na zgornji strani. Ta mobitel naj bi imel torej podobno ukrivljenost, kot jo imajo Samsungovi mobiteli z imenom edge, le da pri njem ukrivljenost ni ob strani ampak zgoraj. Za kaj točno se bo uporabljal ukrivljeni del zaslona pri tem mobitelu, je trenutno še težko reči. Morda za prikaz obvestil. Morda za prikaz bližnjic do aplikacij.

Vira: gforgames.com, koreatimes.co.kr

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. december 2015
2794
30. december 2015
LG naj bi na CES-u pokazal nove OLED zaslone, ki jih je možno zvijati
Android