LG pokazal dva nova vrhunska izdelka – mobitel V10 in uro Watch Urbane

Tehnik 2. oktober 2015
/PublishingImages/lg-v10-urbane-hero.jpg

V zadnjih tednih je na področju mobilnih naprav še posebej pestro. Predstavljena sta bila dva nova Nexusa, dva nova iPhona in če gremo še kak teden bolj nazaj tudi dva nova gigantska Galaxyja. Ravnokar pa sta bili predstavljeni še dve izjemno zanimivi mobilni napravi. LG nam je predstavil nov vrhunski mobitel V10 ter na Android Wearu osnovano pametno uro Watch Urbane (druga generacija). Poglejmo si nekoliko natančneje, kakšni sta obe napravi.

V10

V10 je v več pogledih drugačen od ostalih mobitelov na trgu. LG je na njegovo sprednjo stran postavil kar dva zaslona – osnovnega s 5,7-palčno (14,5-centrimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk ter pomožnega z 2,1-palčno (5,3-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 160 x 1.040 slikovnih točk, ki se nahaja tik nad osnovnim. Pomožni počne več stvari. Takrat, ko je osnovni ugasnjen, lahko nenehno prikazuje informacije o vremenu, trenuten čas in še kaj. V primeru, ko je osnovni prižgan, pa prikazuje npr. bližnjice do aplikacij ali pa obvestila o prejetih klicih in sporočilih.

 

Druga večja posebnost mobitela V10 je, da ima na sprednji strani vgrajeni tudi dve kameri s 5 MP. Ti kameri znata ob pomoči posebnega programskega algoritma skupaj izdelovati »selfije« z izredno širokim vidnim poljem. Skupinski »selfiji« jima ne povzročajo nikakršnih težav. Od muh sicer ni niti mobitelova zadnja kamera s 16 MP, ki je, vsaj sodeč po LG-jevem opisu, enaka tisti pri modelu G4, le da omogoča več ročnega nastavljanja pri snemanju videov.

V10 ima, za razliko od prejšnjih LG-jevih mobitelov, vgrajen senzor prstnih odtisov, s katerim je možno plačevati ali pa mobitel samo odkleniti. Za odklepanje je sicer na voljo tudi funkcionalnost Knock Code, ki smo jo pri LG-jevih napravah videli že večkrat. Ena večjih odlik mobitela V10 naj bi bila tudi dobra odpornost na udarce. No, če ga boste kupili, vam vseeno priporočamo, da nanj nataknete ovitek.

Preletimo še nekatere ostale omembe vredne lastnosti tega novinca. Vgrajeno ima baterijo s 3.000 mAh, ki se jo lahko odstrani, režo za microSD kartice, procesor Snapdragon 808, 4 GB RAM pomnilnika ter 64 GB internega spomina.

Mobitel gre v prodajo že v tem mesecu. Najprej bo na voljo na južnokorejskem trgu, malce kasneje pa ga lahko pričakujemo tudi na številnih drugih svetovnih trgih.

Watch Urbane (druga generacija)

Ne samo V10, tudi ura Watch Urbane druge generacije (prvo generacijo ure je LG predstavil februarja), je v več pogledih posebna. Ta pametna ura ima kot prva iz precej široke palete pametnih ur na trgu, ki imajo naložen operacijski sistem Android Wear, vgrajeno podporo za mobilna omrežja (podpira tako 3G kot 4G omrežja). Poleg tega se lahko povezuje tudi v Wi-Fi omrežja in pa prek Bluetootha. Še ena njena večja posebnost je, da ima njen 1,38-palčni (3,5-centimetrski) zaslon ločljivost kar 480 x 480 slikovnih točk (348 slikovnih točk na palec). Tako visoke ločljivosti ni imel doslej še noben zaslon pri pametnih urah.

 

Po procesorski moči je nova ura Watch Urbane zelo solidna. Tako kot prva generacija ima vgrajen 1,2-GHz procesor Snapdragon 400, ki je po vseh mesecih obstoja še vedno kos vsem »urarskim« aplikacijam. Novinka ima vgrajeno tudi baterijo s 580 mAh, ki bi morala ob enem polnjenju zdržati vsaj en dan, ter 768 MB RAM pomnilnika.

Kdaj točno bo Watch Urbane druge generacije na voljo, LG še ni izdal. Je pa izdal, da jo bo sprva možno kupiti v ZDA in v Južni Koreji in da za tem prihaja tudi v Evropo.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
2. oktober 2015
2696
7. oktober 2015
LG pokazal dva nova vrhunska izdelka – mobitel V10 in uro Watch Urbane
Android