LG pokazal gigantski mobitel Stylus 2

Tehnik 17. februar 2016
/PublishingImages/lg-stylus-hero.jpg

LG je tik pred začetkom kongresa Mobile World Congress predstavil precej zanimiv mobitel Stylus 2. Poglejmo na kratko, kakšen je ta LG-jev novinec.

Kar najprej opazimo pri mobitelu Stylus 2 je to, da ima priloženo pisalo. S tem pisalom bodo lahko uporabniki pisali po zaslonu, označevali vsebine na spletnih straneh in bili na sploh zelo produktivni. Stylus 2 ima vgrajenih tudi več zanimivih programskih funkcionalnosti, ki se nanašajo na pisalo. Ko se npr. pisalo vzame iz mobitela, se na zaslonu avtomatsko pokaže meni z bližnjicama do Pop Mema in Pop Scannerja.

Stylus 2 se po strojni moči ne more primerjati z najzmogljivejšimi mobiteli na trgu (tudi s prihajajočim G5 se ne bo mogel). A to ne pomeni, da je prešibak. Večina uporabnikov bo z njegovo zmogljivostjo zadovoljna. Za pogon operacijskega sistema (Android 6.0 Marshmallow) pri njem skrbita solidno zmogljiv 1,2-GHz 4-jedrni procesor ter 1,5 GB RAM pomnilnika.

 

Novinec ima vgrajen tudi gigantski 5,7-palčni (14,5-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 720 x 1.280 slikovnih točk (258 slikovnih točk na palec), zelo solidni kameri z 8 in 13 MP, 16 GB internega spomina, ki se ga da še razširiti z microSD karticami, in odstranljivo baterijo s kapaciteto 3.000 mAh.

Omenjene specifikacije in funkcionalnosti Stylusa 2 so lahko, kot pravijo pri LG-ju, na določenih trgih nekoliko drugačne.

Žal pri LG-ju niso sporočili, kdaj bo Stylus 2 možno kupiti. So pa dejali, da bodo mobitel pokazali na letošnjem Mobile World Congressu.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. februar 2016
2858
17. februar 2016
LG pokazal gigantski mobitel Stylus 2