LG predstavil izjemen mobitel G5 in še nekaj drugih naprav

Tehnik 22. februar 2016
/PublishingImages/LG-G5-predstavitev-hero.jpg

LG je včeraj na posebnem predstavitvenem dogodku predstavil težko pričakovani mobitel G5, ki ni razočaral. Po videnem sodeč bo G5 eden izmed glavnih kandidatov za najboljši mobitel v letošnjem letu. Poleg mobitela G5 je LG včeraj predstavil še nekaj naprav, ki jih je mogoče povezati z omenjenim mobitelom. Poglejmo, kaj vse nam te naprave prinašajo oziroma kakšne so.

G5

Morda največja posebnost mobitela G5, ki je odet v kovinsko ohišje, je ta, da je modularno zgrajen. Njegov spodnji del je mogoče enostavno odstraniti in ga zamenjati s kakšnim modulom, ki prinese dodatne funkcionalnosti. LG je že pripravil dva modula za G5, in sicer LG CAM Plus, ki zahvaljujoč svojim fizičnim gumbom omogoča še lažje upravljanje kamere, ter LG Hi-Fi Plus, ki še izboljša glasbeno izkušnjo. Zahvaljujoč modularnosti je pri G5 mogoče tudi zamenjati baterijo, kar bodo nekateri uporabniki zelo cenili.

 

G5 ima še dve posebnosti. Ena je ta, da je njegov zaslon nenehno vklopljen. Na majhnem delu njegovega zaslona se namreč tudi takrat, ko uporabnik naprave ne uporablja, nenehno izpisujejo določene informacije (ura, datum in še kaj). Ko smo že pri zaslonu, omenimo, da ima G5 5,3-palčni (13,5-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 1.440 x 2.560 slikovnih točk (554 slikovnih točk na palec). Zaslon pri G5 je torej nekoliko manjši, kot je tisti pri G4, ločljivost obeh zaslonov pa je enaka.

Še ena večja posebnost mobitela G5 pa je, da zna zajemati precej bolj široke posnetke kot ostali mobiteli, saj ima zadaj kamero z 8 megapiksli in kar 135-stopinjsko lečo. Poleg te kamere ima zadaj še kamero s 16 megapiksli in standardno, 78-stopinjsko lečo, ki je zadolžena za izdelovanje ožjih posnetkov.

Preletimo še ostalo omembe vredno opremo pri G5. Novinec ima izjemno hiter Qualcommov procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM pomnilnika, 32 GB internega spomina, ki ga je mogoče še razširiti s karticami micro SD, sprednjo kamero z 8 megapiksli in vrata USB Type-C. Ni slabo, LG, ni slabo.

Ostale naprave

Omenimo še ostale naprave, ki jih je LG predstavil včeraj. Nekatere so izjemno zanimive.

LG je predstavil tudi zelo zanimiva očala za prikaz navidezne resničnosti LG 360 VR, ki delujejo v povezavi z mobitelom G5. LG želi s temi očali resno konkurirati Samsungovim očalom Gear VR in Googlovemu Cardboardu in sodeč po videnem na predstavitvi, mu bo to tudi uspevalo. Njegova očala LG 360 VR se ponašajo s samo 118 g teže, tako da so udobna tudi za daljše nošenje, in z zadovoljivo ločljivostjo (639 ppi).

 

Na predstavitvenem dogodku smo videli tudi kamero LG 360 CAM, s katero je mogoče izdelovati 360-stopinjske posnetke in jih nato gledati na prej omenjenih očalih. Kamera ponuja 4 GB internega spomina, ki pa ga je mogoče še dodatno razširiti z karticami micro SD.

 

LG je predstavil tudi zelo zanimivo okroglo napravo z imenom LG Rolling Bot, ki se zna peljati po tleh in obenem s pomočjo svoje kamere z 8 megapisksli snemati slike in videe. LG Rolling Bot se lahko uporabi za snemanje zabavnih videov in slik, lahko pa tudi za kaj resnejšega, npr. za oddaljeno spremljanje dogajanja v svojem domu. LG Rolling Bot namreč lahko brez težav povežemo z G5 in nato na mobitelu oddaljeno spremljamo sliko, ki jo snema LG Rolling Bot doma.

 

LG je predstavil še zelo solidne Bluetooth slušalke LG TONE Platinum in žične slušalke H3 ter poseben daljinski upravljalnik z imenom LG Smart Controller za upravljanje dronov, ki deluje tudi v povezavi z G5.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
22. februar 2016
2864
22. februar 2016
LG predstavil izjemen mobitel G5 in še nekaj drugih naprav