LG predstavil kar štiri nove mobitele

Tehnik 26. februar 2015
/PublishingImages/mobiteli_lg_hero.jpg

Tik pred začetkom svetovnega mobilnega kongresa MWC, ki se bo odvijal od 2. do 5. marca v Barceloni, je LG javnosti predstavil štiri nove mobitele. Gre za mobitele Magna, Spirit, Leon in Joy, ki prinašajo solidne specifikacije, a še zdaleč ne tako dobrih kot težko pričakovani G4, ki bo uradno predstavljen v prihodnjih dneh. Več o specifikacijah, ki naj bi jih imel G4, si lahko preberete v enem izmed naših prejšnjih člankov, v tem pa se bomo posvetili omenjenemu četverčku, ki na prodajne police prihaja že ta teden.

Novi mobitel LG
 

Mobiteli Magna, Spirit, Leon in Joy se v marsičem razlikujejo, imajo pa tudi nekaj skupnih točk. Vsi se ponašajo z zelo elegantno obliko, ki spominja na lanski paradni mobitel G3. Če nismo pretirano pozorni, jih lahko hitro zamenjamo z njim. Prinašajo tudi določene skupne programske funkcionalnosti, ki jih je sicer LG pri nekaterih svojih mobitelih ponudil že v preteklosti. Ena takšnih je na primer Gesture Shot, ki omogoča izdelavo selfijev s pomočjo kretnje z roko. Gesture Shot je pri teh mobitelih tudi nekoliko izpopolnjen, saj zna kretnjo zaznati vse tja do 1,5 m razdalje. Te novosti bodo tisti, ki sebe radi slikajo s pomočjo posebnih palic za selfije, zelo veseli. Zanimiva skupna programska funkcionalnost je tudi Glance View, ki omogoča hiter dostop do pomembnejših informacij (zgrešeni klici ipd.). Te nam pokaže, če s prstom podrsamo po zaslonu (lahko tudi ugasnjenem) navzdol. Vsak izmed mobitelov bo na voljo v različici 3G in LTE. Prve bomo prepoznali po plastičnem pokrovu na zadnjem delu, druge pa po kovinskem pokrovu.

Magna

Model Magna je iz četverice najzmogljivejši, obenem pa je skupaj z modelom Spirit tudi najbolj udoben za držanje, saj ima nekoliko bolj ukrivljeno obliko kot Leon in Joy. Vgrajen ima 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 720 x 1.280 slikovnih točk (294 slikovnih točk na palec), 4-jedrni procesor z 1,2 GHz oziroma 1,3 GHz (odvisno od trga), 1 GB RAM pomnilnika, 8 GB internega spomina, zadnjo kamero z 8 MP, sprednjo kamero s 5 MP in baterijo s kapaciteto 2.540 mAH. Slednja naj bi zdržala en dan tudi ob zelo pogosti uporabi mobitela. Programsko opremo pri Magni zastopa Android 5.0 Lollipop.  

Spirit

Model Spirit ima vgrajen poseben »in-cell« zaslon, ki ga med drugim odlikuje zelo dobra občutljivost na dotike in kakovosten prikaz slike na prostem. Od četverice ima ta zaslon tudi najbolj ostro sliko. Ima namreč 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo in ločljivost 720 x 1.280 slikovnih točk, ki skupaj prineseta zelo spodobnih 312 slikovnih točk na palec. Model Spirit ima tudi 4-jedrni procesor z 1,2 GHz oziroma 1,3 GHz, 1 GB RAM pomnilnika, 8 GB internega spomina, zadnjo kamero z 8 MP oziroma 5 MP, sprednjo kamero z 1 MP, baterijo s kapaciteto 2.100 mAh in Android 5.0 Lollipop.

Leon

Model Leon ima nekoliko slabše specifikacije kot prej omenjena modela. LG je njegov zaslon oklestil na 4,5 palca (11,4 centimetra) in mu dodal nižjo ločljivost v višini 480 x 854 slikovnih točk (220 slikovnih točk na palec). Klestil je tudi pri njegovi sprednji kameri, ki je VGA, ter pri bateriji, ki ima kapaciteto 1.900 mAh. Ostale osnovne specifikacije so podobne. Ima 4-jedrni procesor z 1,2 GHz oziroma 1,3 GHz, 1 GB RAM pomnilnika, 8 GB internega spomina, zadnjo kamero z 8 MP oziroma 5 MP ter Android 5.0 Lollipop.

Joy

Model Joy je primeren predvsem za tiste, ki iščejo solidno zmogljiv pametni mobitel, ki ni pretirano velik. LG je vanj vgradil za današnje čase precej majhen 4-palčni (10,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 480 x 800 slikovnih točk (233 slikovnih točk na palec), 4-jedrni procesor z 1,2 GHz oziroma 2-jedrni procesor z 1,2 GHz, 1 GB oziroma 512 MB RAM pomnilnika, 8 GB oziroma 4 GB internega spomina, zadnjo kamero s 5 MP, sprednjo VGA-kamero, baterijo s kapaciteto 1.900 mAh in Android 5.0 Lollipop. 


 

Vir: lgnewsroom.com​

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
26. februar 2015
2403
5. marec 2015
LG predstavil kar štiri nove mobitele
Android