LG predstavil usnjeni G4 s kakovostno kamero in vrhunskim zaslonom

Tehnik 29. april 2015
/PublishingImages/lg-g4-official-hero.jpg

V letu 2015 je bilo predstavljenih že kar nekaj zanimivih mobitelov. Dobili smo modele Galaxy S6, Galaxy S6 edge, One M9 ter Xperio Z4. Sedaj je bil predstavljen še G4, na katerega smo številni z nestrpnostjo čakali. LG-jevega novinca sicer še nismo imeli možnosti prijeti v roke in ga preizkusiti, a sodeč po tem, kar nam je o njem povedal LG, gre za vrhunski mobitel, ki bi lahko bil eden izmed resnejših kandidatov za naslov najboljšega v letu 2015.

 

G4 se ponaša s podobnimi oblikovnimi linijami kot G3. To mu lahko štejemo v plus, saj je G3 ergonomsko zelo dobro oblikovan. Ima pa novi G4 za razliko od G3 zadnji del vseeno nekoliko drugačen, saj je ta lahko usnjen (kupcem bo sicer na voljo tudi različica mobitela s plastičnim zadkom). Zadnji del pri mobitelu G4 je možno odstraniti, kar prinaša dve prednosti za uporabnike. Zamenjali ga bodo lahko z drugim, z njegovo odstranitvijo pa bodo dobili tudi možnost zamenjave baterije. Slednja ima sicer kapaciteto 3.000 mAh in naj bi bila dovolj velika za cel dan uporabe, tako da je prav pogosto niti ne bo treba menjati. LG pri novincu hvali tudi kakovost izdelave oziroma njegovo trpežnost. Na padce na sprednji del naj bi bil nekoliko bolj odporen kot številni drugi mobiteli na trgu. No, če ga boste kupili, vam nakup ovitka vseeno priporočamo.

Ena izmed stvari, ki smo jih pri lani predstavljenemu G3 najbolj občudovali, je bil zaslon. Ta ima 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo in ločljivost v višini 1.440 x 2.560 slikovnih točk, ki skupaj prineseta kar 538 slikovnih točk na palec. Toliko slikovnih točk na palec ni imel do predstavitve tega mobitela še noben zaslon pri mobilnih napravah. Zaslon pri G4, ki ga je LG poimenoval kot IPS Quantum Display, v tem pogledu ne prinaša sprememb oziroma napredka, saj ima enako diagonalo in ločljivost. Prinaša pa napredek drugod. Ima izboljšano svetlost, boljši kontrast, natančnejši prikaz barv ter boljšo odzivnost na dotike. Zaslon je tudi, zanimivo, malenkost ukrivljen.

 

LG je pri razvoju mobitela G4 veliko pozornosti namenil kamerama. Osrednja kamera pri G4, ki ima 16 MP, zna zajeti precej več svetlobe kot tista pri G3, zaradi česar je sposobna izdelati bolj kakovostne posnetke v prostorih s slabšo osvetlitvijo. Opremljena je tudi s povsem novim optičnim stabilizatorjem slike, ki se zelo uspešno bojuje s tresljaji, ter z novim senzorjem CSS (Color Spectrum Sensor), ki zagotavlja, da so barve na posnetkih karseda točne. Napredek je doživela tudi sprednja kamera, ki ima višjih 8 MP, ponuja pa uporabno programsko funkcionalnost Gesture Interval Shot, ki omogoča izdelavo več zaporednih selfijev s preprosto kretnjo z roko.

Pod ohišjem mobitela G4 se ne nahaja procesor Snapdragon 810, tako kot pri nekaterih drugih paradnih mobitelih v letošnjem letu, temveč Snapdragon 808. Gre za še vedno zmogljiv procesor, ki je obenem tudi energijsko zelo varčen. V pomoč pri takšnih in drugačnih nalogah so mu 3 GB RAM pomnilnika. Za shranjevanje datotek je na voljo 32 GB internega spomina, ki ga je možno razširiti z Micro SD-karticami.

G4 ima naložen operacijski sistem Android 5.1 Lollipop, čez katerega je LG nadel svoj čisto nov vmesnik UX 4.0. Slednji prinaša kar nekaj zanimivih funkcionalnosti oziroma aplikacij. Omeniti velja Quick Shot, s pomočjo katerega lahko slike izdelujemo v trenutku. Samo dvakrat moramo pritisniti na gumb, ki je na zadnji strani mobitela, in že dobimo sliko. Na ta način lahko izdelujemo slike tudi takrat, ko je zaslon ugasnjen. Zanimiva je tudi nova aplikacija Gallery, ki zna slike in video posnetke samodejno združevati v albume. Združuje jih glede na čas izdelave in kraj, v katerem so bile narejene.

Začetek prodaje mobitela je predviden za danes. Najprej bo na voljo na domačem južnokorejskem trgu, nato pa tudi drugod po svetu. Prepričani smo, da prihaja tudi na naše prodajne police. In še nekaj. LG dopušča možnost, da bodo katere izmed zgoraj navedenih specifikacij na kakšnem trgu nekoliko drugačne.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. april 2015
2489
6. maj 2015
LG predstavil usnjeni G4 s kakovostno kamero in vrhunskim zaslonom
Android