LG širi svojo ponudbo z mobiteloma L Bello in L Fino

Tehnik 16. september 2014
/PublishingImages/lg-l-bello-hero.jpg

LG je v letošnjem letu predstavil že kar nekaj zanimivih mobitelov. Največ pozornosti je bil in je še vedno deležen G3, ki se že vse od prihoda na trg brez težav kosa z vso konkurenco. Zelo zanimiv je tudi nedavno predstavljeni G3 Stylus, ki je, tako kot Samsungova linija Galaxy Note, opremljen s pisalom. Na trg pa sta sedaj prišla še dva modela. Prvi sliši na ime L Bello, drugi na L Fino. Gre za modela, ki ju po strojni moči sicer ne moremo postaviti ob bok najboljšim na trgu, a to še ne pomeni, da nista vredna, da jima namenimo nekaj vrstic. LG z njima cilja predvsem na dva kroga ljudi. Na tiste, ki prvič kupujejo svoj pametni mobitel, ter na najstnike. Verjetno pa bodo po njima posegali tudi tisti, ki ne spadajo v ti dve skupini, a si želijo spodoben mobitel za ne pretirano navito ceno.

L Bello

L Bello s svojimi 138,2 mm dolžine, 70,6 mm širine ter 10,7 mm debeline ne spada med najmanjše mobitele na trgu. Še vedno pa je njegova velikost v mejah normale, tako da se ni za bati, da bi zaradi tega veliko potencialnih kupcev pred njim zamahnilo z roko. Ima relativno velik 5-palčni (12,7-centimetrski) zaslon z nekoliko nižjo ločljivostjo 480 x 854 točk (196 pik na palec). Od strojne opreme so tu še 1,3-GHz 4-jedrni procesor, kameri z 8 MP in 1 MP, 1 GB RAM-pomnilnika, 8 GB internega spomina z možnostjo razširitve z Micro SD-karticami ter baterija z 2.540 mAh. Zanimivo pri njem in pri modelu L Fino je, da imata tako kot G3 gumb za vklop in izklop vgrajen tik pod kamero na zadnji strani. Ali je ta postavitev dobra, je odvisno od posameznika. Nekaterim je všeč, drugim ni.

 

L Bello se lahko pohvali z nekaterimi funkcionalnostmi, ki jih ne premore niti najboljša konkurenca na trgu. Prinaša »Touch & Shoot«, s katerim na prav poseben način izdelamo slike. Le dotakniti se moramo poljubnega dela zaslona in že so tu. Dotik zaslona obenem služi tudi kot ukaz mobitelu, kateri objekti na slikah naj bodo izostreni. Z »Gesture Shot« mobitelu s pestjo ukažemo, naj nam čez tri sekunde naredi »sebek«. »Front Camera Light« nam omogoča izdelavo »sebkov« tudi v prostorih z manj svetlobe. Tu je še »Knock Code«, ki prinaša inovativen način odklepanja mobitela s tapkanjem po zaslonu. Gre za hiter in, kar je še pomembneje, varen način odklepanja.

Novinec je kupcem v Braziliji že na voljo, na naši celini pa bomo lahko po njem posegli v prihodnjih tednih. Kupiti ga je možno v treh barvnih različicah, in sicer v črni, beli in zlati.

L Fino

LG Fino je v primerjavi z modelom L Bello nekoliko manjši in debelejši. V dolžino namreč meri 127,5 mm, v širino 67,9 mm, v debelino pa ne prav majhnih 11,9 mm. V primerjavi z modelom L Bello je po nekaterih specifikacijah tudi manj zmogljiv. Vgrajen ima 4,5-palčni (11,3-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 480 x 800 točk (207 pik na palec), VGA-kamero in kamero z 8 MP, 1,2-GHz 4-jedrni procesor, 1 GB RAM-pomnilnika, 4 GB internega spomina z možnostjo razširitve z Micro SD-karticami ter baterijo s 1.900 mAh. Tako kot L Bello ima vgrajene funkcionalnosti »Touch & Shoot«, »Gesture Shot«, »Knock Code« ter »Front Camera Light«.

 

Tudi ta model je v Braziliji že na voljo, v Evropi pa bo v prihodnjih tednih. Paleta barv, v katere je odet, je pri njem še nekoliko bolj pestra. Na voljo je v beli, črni, rdeči, zeleni in zlati barvi.

Vir: lgnewsroom.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
16. september 2014
2207
19. september 2014
LG širi svojo ponudbo z mobiteloma L Bello in L Fino
Android