LG z mobiteloma X cam in X screen odprl novo serijo X

Tehnik 17. februar 2016
/PublishingImages/LG-Xcam-Xscreen-hero.jpg

Ne samo Stylus 2, LG je širši javnosti predstavil še dva zelo zanimiva mobitela - X cam in X screen. Z mobiteloma X cam in X screen južnokorejski gigant obenem tudi odpira svojo novo serijo mobitelov, poimenovano kot X. V tej novi seriji bodo mobiteli, ki bodo na točno določenem področju blesteli oziroma bodo na točno določenem področju uporabnikom nudili nekaj več, njihova cena pa ne bo previsoka.

Ravnokar predstavljeni mobitel X cam blesti na področju slikanja oziroma snemanja videov. Na zadnji strani ima vgrajeni kar dve kameri (13 MP + 5 MP), ki naj bi uporabnikom v navezi prinesli izjemno fotografsko izkušnjo. Sprednja kamera pri X camu ima 8 MP, o njeni zmogljivosti pa LG ne poroča. Ostale specifikacije mobitela X cam so sledeče: 5,2-palčni (13,2-centimetrski) Full HD zaslon, 1,14-GHz 8-jedrni procesor, 2 GB RAM pomnilnika, 16 GB internega spomina in baterija s kapaciteto 2.560 mAh.

 

Drugi predstavljeni mobitel, X screen, je poseben zaradi dveh zaslonov, ki jih ima na sprednji strani. Poleg osnovnega 4,93-palčnega (12,5-centimetrskega) HD zaslona ima X screen zgoraj tudi manjši 1,76-palčni (4,5-centimetrski) zaslon, ki je nenehno prižgan. Na tem manjšem zaslonu se v času, ko se mobitela ne uporablja, izpisujejo nekatere koristne informacije, kot npr. datum in status baterije. Ko se mobitel uporablja, pa se na tem mini zaslonu lahko izpisujejo bližnjice do pogosto uporabljenih aplikacij, dohodni klici in še kaj. V ostalih pogledih mobitel X screen ne izstopa. Ima 1,2-GHz 8-jedrni procesor, 2 GB RAM pomnilnika, 16 GB internega spomina, kameri s 13 in 8 MP ter baterijo s kapaciteto 2.300 mAh.

Mobitela X cam in X screen gresta v prodajo enkrat v naslednjem mesecu. Na voljo bosta tudi v Evropi. Mimogrede, njune zgoraj omenjene specifikacije bodo lahko na določenih trgih tudi drugačne.

Vir: lgnewsroom.com

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
17. februar 2016
2857
17. februar 2016
LG z mobiteloma X cam in X screen odprl novo serijo X