Lenovo razkril Vibe Z2 Pro z izjemnim 6-palčnim zaslonom

Tehnik 8. avgust 2014
/PublishingImages/lenovo-vibe-z2-hero.jpg

Lenovo v svetu mobitelov za zdaj še nima takšnega renomeja kot Apple, Samsung, HTC in še kdo, pa čeprav je poslal na trg že več ducatov modelov. Morda bi si ga lahko popravil z najnovejšim mobitelom Vibe Z2 Pro, ki ga je razkril na svojem profilu Google+. Gre namreč za izdelek, ki se lahko s svojimi specifikacijami brez težav kosa s trenutno najboljšo ponudbo na trgu. Vprašanje pa je, ali bo Lenovo njegov potencial znal iztržiti. Ob dobri propagandi bi bila prodaja tega novinca verjetno na precej visoki ravni.

Če bi morali pri tem mobitelu izpostaviti eno stvar, bi bil to zagotovo njegov zaslon. Ta ima 6-palčno (15,2-centimetrsko) diagonalo in zelo visoko ločljivost 2.560 x 1.440 točk (490 pik na palec). Pri njem se torej ni za bati, da bi imeli premalo vidne površine in premalo ostro sliko. Tudi tega, da bi nam njegov operacijski sistem Android 4.4 KitKat delal počasi, se ni za bati, saj ima vgrajen zmogljiv procesor Snapdragon 801 in 3 GB RAM pomnilnika. Za slikanje ima na zadnji strani vgrajeno kamero s 16 MP, ki naj bi bila sposobna izdelati kakovostne posnetke tako ponoči kot tudi ob vseh ostalih okoliščinah. Za shranjevanje vsebin je na voljo 32 GB internega spomina, ki ga žal ni možno razširiti. Reže za kartico microSD pri njem namreč ne boste našli. Boste pa zato lahko našli režo za drugo SIM-kartico. Vsekakor dobrodošla zadeva. Pohvaliti je treba tudi baterijo, ki ima kar 4.000 mAh. Ta kapaciteta bi morala omogočati precej dolgo uporabo mobitela ob enkratnem polnjenju, četudi ima vgrajen izjemno velik visokoločljivostni zaslon.

 

Vibe Z2 Pro ima precej unikaten izgled. Sicer ne toliko zaradi svoje sprednje strani, ki se ponaša z vse pogosteje videnimi tankimi robovi, ampak bolj zaradi zadnje strani. Je pa res, da ta morda nekaterim uporabnikom ne bo všeč in bi jih lahko odvrnila od nakupa. A ljudje imamo različne okuse in nekaterim bo verjetno tudi všeč. Za Applove mobitele v splošnem velja, da so lepi, a se zagotovo najdejo ljudje, ki so jim vse prej kot to. Z debelino 7,7 mm je Lenovov novinec relativno tanek, a do najtanjših mobitelov na trgu mu še kar nekaj zmanjka. Pri nas precej nepoznani Gionee Elife S5.5 je na primer debel le 5,5 mm. Zelo tanka pa sta na primer tudi Huaweiova modela Ascend P6 (6,2 mm) in Ascend P1 (6,7 mm). Pri barvnih odtenkih, v katere je odet Vibe Z2 Pro, Lenovo ni šel v kakšne hude ekstreme. Na voljo bo v črni in zlati barvi ter v barvi titana.

 

Vibe Z2 Pro bi utegnil zaiti na prodajne police enkrat tekom prihodnjega meseca, torej v času, ko bosta uradno predstavljena dva morda najbolj težko pričakovana mobitela v tem letu  Apple iPhone 6 in Samsung Galaxy Note 4. Vsekakor bi bilo zanj bolje, da bi se na trgu pojavil nekoliko prej, saj mu bo omenjena dvojica zagotovo pobrala kar nekaj kupcev. Proti njej bi se lahko precej bolje boril, če bi bil na voljo za nekoliko nižjo ceno. Se pa to, kot vse kaže, ne bo zgodilo. Govori se, da bo na ruskem trgu njegova cena znašala 29.990 rubljev, kar nanese ne prav nizkih 620 evrov. Če si želite vrhunski mobitel za nekoliko nižjo ceno, se vam morda splača počakati na prihod Nexusa 6. Uradnih informacij o njem sicer še ni, a glede na napovedi na spletu lahko pričakujemo, da bo, tako kot smo pri mobitelih Nexusih že vajeni, ponujal odlične specifikacije za ne pretirano navito ceno.

plus.google.com, technobuffalo.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. avgust 2014
2150
13. avgust 2014
Lenovo razkril Vibe Z2 Pro z izjemnim 6-palčnim zaslonom
Android