Lily - kamera, ki bo osupnila tvoje prijatelje

Alenka Selčan 3. junij 2015
/PublishingImages/lilly-camera-hero.jpg

Nekateri med vami se boste še spomnili, kako smo se navduševali nad napravico Kino, s katero so junaki serije Zvezdna vrata Universe beležili, kaj se dogaja tam za vogalom. Pred borimi šestimi leti so bile leteče kamere zgolj stvar znanstvene fantastike, danes pa po nebu frči že toliko raznolikih, s kamero opremljenih dronov, da bi jim lahko priredili celo lepotno tekmovanje.

Če bi jih ocenjevali po videzu, bi se bi za naziv najbolj prikupnega snemalnega drona zagotovo potegovala tudi najmlajša med njimi, ljubka Lily. Nemara bi kdo oporekal, da je prevelika in pretežka za lepotno tekmovanje, saj tehta 1,3 kilograme in obsega kar 26 centimetrov, kar je precej več od na primer ultra lahke Nixie.

A tudi obilnejše leteče kamere niso kar tako in Lily si ne glede na svojo težo zasluži vašo pozornost.

 

Lily je namenjena prav vam, dragi konzumer novodobne tehnologije, a le če je vaše življenje tako super kul, da bi grešili, ko ne bi snemali svojih norih podvigov. Luštna Lily to omogoča nadvse preprosto, saj je narejena tako, da ugaja, ustreže in ne moti vaše misije. Ko ste tik pred svojo najnovejšo športno vragolijo, Lily vržete v zrak in že bo začela beležiti vaš osupljiv podvig.

 

Da, Lily je tako pametna, da ne potrebuje vodenja, zato se boste lahko povsem prepustili svojim opravkom, medtem ko vam bo ona povsem samodejno sledila kar dvajset minut, če seveda pred tem ne boste pozabili vsaj dve urici polniti njene vgrajene litij-ionske baterije.

Da vam bo lahko sledila, boste na zapestju nosili vodoodporno sledilno napravo, ki služi tudi kot GPS, mikrofon, pospeškomer in barometer.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
3. junij 2015
2536
8. junij 2015
Lily - kamera, ki bo osupnila tvoje prijatelje
Android, iOS, Windows Phone 8