LinkedIn kmalu v rokah Microsofta

Tehnik 15. junij 2016
/PublishingImages/linked-in-hero.jpg

Poslovno orientirano družbeno omrežje LinkedIn bo v kratkem dobilo novega lastnika. Microsoft je namreč sporočil, da bo za 26,2 milijarde dolarjev (približno 23 milijard evrov) prevzel to družbeno omrežje. Posel naj bi bil dokončno sklenjen do konca letošnjega leta.

Microsoft je ob tem najavil še, da bo LinkedIn tudi po prevzemu deloval samostojno in da bo Jeff Weiner še naprej ostal na vrhu LinkedIna.


 

Družbeno omrežje LinkedIn ima trenutno že več kot 433 milijonov uporabnikov, tako da ta hip velja za eno večjih družbenih omrežij na svetu. LinkedIn za Facebookom, ki ga je samo v marcu obiskalo kar 1,65 milijarde različnih uporabnikov, sicer še precej zaostaja, a tudi njegovih 433 milijonov uporabnikov ni malo.

Microsoft je do danes izpeljal že več odmevnih prevzemov. Leta 2013 je npr. prevzel Nokiino enoto za mobitele, dve leti pred tem pa podjetje Skype Technologies, ki je razvilo slavni program za video klepetanje Skype. Ameriški gigant je izpeljal tudi kar nekaj manj razvpitih prevzemov in nesmiselno bi bilo, da bi naštevali vse.

Vir: Microsoft

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
15. junij 2016
3017
15. junij 2016
LinkedIn kmalu v rokah Microsofta