Live Video odslej tudi na vašem Facebooku

Alenka Selčan 8. april 2016
/PublishingImages/facebook-live-video-hero.jpg

Prvi koraki male Eme? Izlet v Pariz? Vzpon na tritisočaka? Babica z rojstnodnevno torto, na kateri gori sto svečk? Neskončno je dogodkov, ki ste jih doslej delili na Facebooku, a vedno s časovnim zamikom. Nič več.

Mark Zuckerberg je 6. aprila na svojem zidu najavil Facebook Live Video, novo igračko, s katero boste lahko kadar koli v živo poročali bodisi o svojem novem športnem podvigu, bodisi o drugih vsakodnevnih radostih vašega pestrega življenja. Lanskega avgusta je Facebook z aplikacijo FB Mentions žive prenose omogočil le zvezdnikom, odslej pa je lahko FB video poročevalec prav vsak, četudi živi precej bolj umirjeno življenje kot slavne osebnosti.

 

No, pred svojim prvim javljanjem v živo le premislite, komu bo namenjena vaša novica, še zlasti, če se pred tem niste urili na Snapchatu. Za razliko od slednjega se vaša video reportaža ne bo kar izničila, to pa je tudi prednost, saj bo tako posnetek na voljo tudi tistim, ki vašega javljanja v živo niso utegnili spremljati. Da svojih video javljanj ne boste prehitro obžalovali, je za začetek nemara najboljše, da k ogledu povabite le tiste prijatelje, ki vas imajo radi tudi v vaši slabši različici.

Izbrano občinstvo se bo na vaše uspehe in traparije lahko nemudoma odzvalo s paleto že poznanih čustvenih odzivov, ki jih bo menda pospremil celo efekt zvezdnega prahu. Facebook napoveduje še pripomoček Live filters, s katerim boste Live Video kmalu lahko okrancljali svojimi čačkami.

 

Tudi komentarjev najbrž ne bo manjkalo, saj doslejšnje raziskave kažejo, da se ljudje desetkrat bolj odzivajo na javljanja v živo, kot na posnetke. Da bi čim bolj posnemali akcijo javljanja v živo, bodo na Facebooku poskrbeli, da se bodo komentarji tudi kasneje izpisovali prav takšnem zaporedju, kot so se zgodili med snemanjem.

Vesela novica je tudi to, da bo Live Video kmalu na voljo tudi skupinam in dogodkom.

Če prirejate zabavo, boste z živim posnetkom lahko končno dokazali, kaj zamujajo vsi tisti, ki so potrdili svoj prihod, a niso prišli, hkrati pa bodo tudi morebitni obiskovalci lahko preverili, če je zadeva res vredna še ene izgubljene noči. Kaj pa, če ste ravnokar prišli v mesto, ki ga ne poznate? Vklopite Facebook Live Map in poglejte, kaj se dogaja. Morda boste prav zavoljo Live Video našli dogodek po vaši meri.

Live Video je velika pridobitev tudi za povsem resne dogodke. Odslej boste lahko v živo tudi poslovno sestankovali kar prek Facebooka. Konference in predstavitve s prenosom v živo bolje nagovarjajo svoje občinstvo, nastopajoči pa lahko sproti odgovarjajo na vprašanja tistih gledalcev, ki dogodek spremljajo od doma.

Live Video je novo Facebookovo dete, ki ga z veseljem pozdravljamo. Resda je še v plenični fazi, a bržkone bo zrastel v nadvse fino aplikacijo, ki nam bo zlezla pod kožo prav tako kot nekoč sam Facebook.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
8. april 2016
2929
8. april 2016
Live Video odslej tudi na vašem Facebooku