Lumenati CS1

Alenka Selčan 30. julij 2015
/PublishingImages/lumenati-hero.jpg

Lumenati? Seveda, zakaj pa ne! Sploh, če vas navdušujejo kamere in to želite vsem nazorno pokazati. Če imate ob tem še iPhone6 in košato brado, se vam prav zdaj ponuja odlična priložnost postati skorajda pravi režiser, vsaj tako kul, kot je bil nekoč dedek s svojo Super 8-ko ali pa tisti mulci v istoimenskem filmu, ki ga je leta 2011 posnel J.J. Abrams v Spielbergovi maniri.

Tako kul si je želela postati skupina iz Kolorada, ki je na Kickstarterju s svojim izdelkom Lumenati nedavno presegla zastavljen finančni cilj. Ta morda res ni tako visok, da bi se ob njem onesveščali od zavisti, pa vendar ravno pravšnji, da bodo fantje morali izvesti obljubljeno.

Kaj torej je Lumenati?

 

Lumenati je priročen okvir s kukalom, ki po svoji obliki močno spominja na že omenjeno kamero Super 8, le da vanj namesto 8 mm filma vtaknemo iPhone. Nanj lahko nastavimo pet različnih objektivov, ki bodo poleg solidnega ročaja in gumba, ki omogoča preprosto snemanje, poskrbeli za prvovrstno snemalno izkušnjo. Z Lumenati bo mogoče snemati makro, širokokotne, upočasnjene in tudi nočne posnetke.

 

Obeta se tudi ustrezna aplikacija, s katero video posnetek mogoče urejevati, nanj dodati glasbo, zvok in besedilo, in ga kakopak deliti na socialnih omrežjih. Aplikacija bo imela tudi svoj nabor filtrov, nastavljivo število slik na sekundo, spreminjati se bo dalo fokus in osvetlitev, skratka več, kot to že zdaj omogoča iPhoneova kamera.

 

Zaradi ročaja bo z Lumenati lažje snemati daljše posnetke, njegova ergonomična oblika pa bo kot nalašč za bolj akcijske manevre, saj je manj nevarnosti, da bi nam iPhone zdrsnil iz roke pri snemanju med adrenalinskimi prizori. Lumenati premore tudi stabilizator slike, če pa bi ob daljših snemalnih seansah vseeno želeli uporabiti trinožnik, so ga naredili tako, da ustreza večini standardnim modelom.

Če vas je Lumenati prepričal, si ga lahko vse do 12. avgusta zagotovite po akcijski ceni 199 ameriških dolarjev, ceno pa lahko znižate, če se odločite za skupinski nakup. Prvi posnetki z njim pa bodo bržkone iz zimskih središč, saj dostavo obljubljajo v februarju 2016, upam pa, da bo napravica spodbudila k snemanju nizko proračunskih prvencev novo generacijo mladih režiserjev.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
30. julij 2015
2609
31. julij 2015
Lumenati CS1
iOS