Lumia Denim začela svoj pohod

Tehnik 21. januar 2015
/PublishingImages/lumia-denim-hero.jpg

Windows Phone nam je znal vedno ponuditi dobro uporabniško izkušnjo, sedaj pa nam bo pri mobilnih napravah Lumia ponudil še precej boljšo. Microsoft je namreč za Lumie s tem operacijskim sistemom najavil začetek razpoložljivosti pred časom najavljene programske nadgradnje Lumia Denim, ki prinaša kup uporabnih novosti. Če ste uporabnik katere izmed novejših Lumij, vam namestitev te nadgradnje toplo priporočamo.

 

Ena od vidnejših novosti, ki jih prinaša Lumia Denim, je izboljšana digitalna asistentka Cortana. Sedaj namreč lahko Cortano prikličemo z glasom. Reči moramo le »Hey Cortana« in že nam je ta na voljo. Glasovni vklop digitalne asistentke oziroma asistenta v mobilnem svetu sicer ni nobena noviteta, saj nam Android in iOS to že omogočata. Kljub temu pa to ne zmanjšuje našega zadovoljstva nad tem, da je to sedaj mogoče tudi pri operacijskem sistemu Windows Phone.

 

Programska nadgradnja med drugim prinaša še možnost razvrščanja ploščic (aplikacij) v mape, več informacij na zaslonu Glance Screen, hitrejše brskanje po spletu, lastnikom modelov Lumia Icon, Lumia 1520, Lumia 930 in Lumia 830 pa tudi prenovljeno aplikacijo za kamero Lumia Camera.

Programska nadgradnja bo na voljo na vseh mobilnih napravah Lumia, ki imajo naložen Windows Phone različice 8.1. Na nekatere jo je že mogoče namestiti, na preostale pa naj bi jo bilo mogoče v prihodnjih dneh. Upajmo, da bo v roku tedna ali dveh na voljo že za vse.

Vira: lumiaconversations.microsoft.com, youtube.com.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
21. januar 2015
2359
26. januar 2015
Lumia Denim začela svoj pohod
Windows Phone 8