Luna - postelja za v Gnezdo?

Alenka Selčan 29. januar 2015
/PublishingImages/luna-postelja-hero.jpg

Naprave za nadzor spalnih navad že dolgo niso več noviteta. Pametnim zapestnicam in blazinam, ki prežijo na nas medtem ko spimo, se je zdaj pridružila še Luna, družabna prevleka za vzmetnice. Družabna kakopak zato, ker se v maniri interneta reči povezuje z drugimi napravami in tako poskrbi, da nas pričaka skodelica kave še preden se zares zbudimo.

Sliši se kot izmišljena reklama za enega od ponudnikov kavnih mešanic, pa vendar ne gre za sanjarjenje, temveč za povsem stvaren, ambiciozen izdelek, ki zavoljo svojih uslug v prid človeški lenobi in ugodju, očitno želi postati del Nestovega omrežja.

 

Za kakovost spanca se ​splača potruditi. Tega se zaveda vse več ljudi, ki zjutraj pogosto vstanejo z levo nogo in so ves dan bolj čemerni od mačke z imenom Tardar Sauce. Da bi bi bilo njihovo življenje in življenje njihovih partnerjev ter sodelavcev znosnejše, se izumitelji pametne prevleke trudijo, da bo spanje na Luni udobnejše kot na sanjskemu oblačku.

Luna ogreje posteljo tako, da je mamljivo topla, še preden se uležemo vanjo. Kaj pa, če je našemu partnerju vroče, medtem ko nas še pošteno zebe? Ni problema, Luna lahko na levi in desni polovici postelje nastavi različno, telesu primerno temperaturo ter tako poskrbi, da zaspimo slajše in prej.

Da bo naš spanec res brezskrben, bo Luna, povezana v omrežje hišnih naprav preverila, če so vhodna vrata zaklenjena, ugasnila prižgane luči in izklopila televizor, če bomo zaspali ob večernem filmu.

Kot vse druge podobne naprave bo tudi Luna med spanjem nadzorovala spalne faze, utrip srca in dihanje,a za vse to nam ne bo treba več nositi zapestnic in podobne šare, ki bi lahko motila spanec. Vgrajena pametna budilka bo s pomočjo vgrajenih senzorjev zaznala, kdaj je pravi trenutek, da nas zbudi, zato bomo sveži tudi ob dnevih, ki od nas terjajo večjo pozornost. Aplikacija na mobitelu pa bo spremljala tudi dnevne navade in svetovala, kaj lahko naredimo, da si bomo ponoči nabrali dovolj moči za nov dan.

Je tudi vas zamikalo udobje prihodnosti? Do konca februarja lahko na Indiegogo podprete projekt in si tako zagotovite lažji in preudarnejši spanec, a vendar pohitite, saj je Luna že v nekaj dnevih presegla svoj finančni cilj in razprodala kar obsežen kos svoje ponudbe.

Za konec pa bolj za šalo kot zares: če bo vaša postelja z Luno postala tako udobna, da si je ne boste želeli več zapustiti, razmislite še o nakupu tele super prilagodljive mize.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
29. januar 2015
2372
2. februar 2015
Luna - postelja za v Gnezdo?
Android, iOS, Windows Phone 8